Proiect european - Academia de Studii Economice, Bucuresti


Proiect european - Academia de Studii Economice, Bucuresti
Domeniu principal de activitate : Business > Management, marketing
Domenii de activitate : Autoritati, institutii publice | Tehnologie, cercetare
Adresa postala : Piata Romana nr. 6, OP 22 loc. Bucuresti
Judet : Bucuresti
Telefon companie : 021.319.19.00, interior 253 sau 446

Adresa web :

Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara: 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor
Domeniul major de interventie 3.1: Antreprenoriatul, o alternativa de cariera

Titlul proiectului: eLife – Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc
Beneficiar: Academia de Studii Economice din Bucuresti
Numarul de identificare al contractului: POSDRU/92/3.1/S/61758
Bucuresti, 2011Academia de Studii Economice din Bucuresti, impreuna cu SIVECO Romania SA din Bucuresti, ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din Bucuresti, Centrul de Inovare si Dezvoltare de Afaceri din Bucuresti, Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Suceava, Fundatia PAEM din Alba Iulia si ADEPFO - Association de Developpement des Pyrenees par la Formation din Franta, implementeaza incepand cu 1 decembrie 2010 proiectul strategic „eLife – Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc”.

Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani si este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1.: Antreprenoriatul, o alternativa de cariera.


Obiectivul general al proiectului :

Proiectul eLife – Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc sprijina un numar de 1700 de potentiali si actuali intreprinzatori din 3 regiuni ale Romaniei in demersurile lor antreprenoriale, prin aplicarea unui set complex de masuri de analiza, informare, formare si asistenta personalizata. Proiectul se va desfasura in zonele: Bucuresti- Ilfov, Centru si Nord-Est.


Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Cresterea gradului de interes si constientizare fata de cultura antreprenoriala in randul actualilor si potentialilor antreprenori din regiunile vizate.
2. Realizarea unor studii-diagnostic regionale cu privire la situatia antreprenoriatului.
3. Implementarea de programe de formare pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale grupului tinta.
4. Diseminarea prin proiect a bunelor practici internationale in antreprenoriatul creativ si responsabil.
5. Asistenta si consiliere prin servicii suport particularizate.


Activitati in cadrul proiectului care prezinta interes pentru publicul tinta:

1. Dezvoltarea si implementarea unei campanii regionale de informare si constientizare privind oportunitatile dezvoltarii antreprenoriatului inovativ, responsabil si durabil.
2. Realizarea unor studii regionale privind situatia antreprenoriatului si a resurselor existente pentru dezvoltarea acestuia in diretia inovarii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriale.
3. Elaborarea si livrarea unor pachete de cursuri vizsnd: Initiere in TIC, Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, Contabilitate in partida simpla, Antreprenoriat inovativ - domenii emergente (tehnologii cu impact redus, eco-bussines, surse alternative de energie), Finantarea afacerilor, Evaluare si reorganizare IMM-uri, Managment si leadership, Achizitii publice.
4. Asistenta pentru crearea de afaceri si ocuparea pe cont propriu: 500 viitori antreprenori, 100 start-up-uri, 30 formatori instruiti, 1700 persoane instruite, dezvoltarea competentelor pentru introducerea inovarii tehnologice si organizationale pentru 150 manageri;
5 Activitati de sprijin pentru noi intreprinzatori prin dezvoltarea parteneriatului intre noile companii si companiile consolidate, la nivel national si transnational.
6. Furnizarea de servicii de consiliere si asistenta personalizata, utilizarea asistentei informationale si electronice prin portal, materiale educationale adecvate catre beneficiari.
7. Realizarea burselor de contacte la nivel national, accesibile inclusiv prin portalul proiectului (9 beneficiari directi / 3 per regiune).
8. Cate 3 beneficiari directi din fiecare regiune vor participa la o vizita de studiu organizata la partenerul nostru din Franta, l'Association de Développement des Pyrénées par la Formation (www.adepfo.asso.fr), cu scopul contactarii unor posibili parteneri (clienti, furnizori, investitori,etc).
Mentionam ca accesul grupului tinta la activitatile proiectului este gratuit, datorita cofinantarii din Fondul Social European in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.


Valoarea adaugata a proiectului
• caracterul integrat al interventiilor realizate studii, schimb de bune practici, formare, asistenţa postformare pentru initierea unei afaceri.
• cresterea numarului de participanti la formare, la nivel national, cu 1700 de persoane.
• cresterea ratei de ocupare, atat a celor ce vor deveni antreprenori cat si a celor care vor fi angajati in noile afaceri create.
• cresterea competitivitatii afacerilor deja existente.


Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Academia de Studii Economice din Bucuresti
Piata Romana nr. 6, OP 22, Bucuresti
Tel: 021.319.19.00, interior 253 sau 446
E-mail: mariana.nicolae@rei.ase.ro

Nu sunt produse inregistrate !
Nu sunt servicii inregistrate !


RSS Feed
Contacteaza firmaProiect european - Academia de Studii Economice, Bucuresti
Nume *:

E-mail *:

Telefon:

Companie:

Functie:

Subiect *:

Mesaj *:
cod verificare
Introduceti codul de verificare*Publicitatea ta !
publicitateCele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online