Informatii articole

ARTICOLE

 

Ajutorul pentru incalzire, acordat in functie de aceleasi venituri ca pentru ajutorul social


Ajutorul pentru incalzire, acordat in functie de aceleasi venituri ca pentru ajutorul socialCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 15.09.2010

La stabilirea veniturilor familiei sau persoanei singure in scopul acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei se vor lua in considerare aceleași categorii de venituri ca și in cazul acordarii ajutorului social, primit conform legii venitului minim garantat, arata un proiect de act normativ.

 

Masura este prevazuta in proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice.

 

In acest sens se va urmari scaderea nivelului de frauda si coruptie in randul solicitantilor de ajutor pentru incalzirea locuitei.

 

In cursul anului 2009, in urma controalelor efectuate s-a stabilit ca aproximativ 10% dintre beneficiarii ajutoarelor pentru incalzirea locuinței au venituri nedeclarate și bunuri a caror valoare exced pragul maxim de eligibilitate prevazut de lege, respectiv de 615 lei/persoana.

 

"Prin urmare este necesara modificarea modalitații de calcul a veniturilor familiei, astfel incat sa se previna și sa se elimine in cea mai mare parte acordarea nejustificata a ajutoarelor pentru incalzirea locuinței pentru cei ale caror venituri realizate sau posibil de obținut din valorificarea unor bunuri permit acoperirea cheltuielilor cu incalzirea locuinței in perioada sezonului rece", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

 

Aceste masuri sunt necesare avand in vedere contextul economic generat de nivelul actual al veniturilor colectate la bugetul de stat, adoptarea lor de urgenta fiind imperios necesara.

 

"Avand in vedere, pe de o parte, impactul financiar considerabil asupra bugetului de stat, urmare acordarii nelegale a unor drepturi de asistenta sociala, iar pe de alta parte necesitatea asigurarii unui cadru legal coerent si unitar care sa asigure acordarea masurilor de protectie sociala persoanelor aflate in nevoie reala, se impune adoptarea in regim de urgenta a unui act normativ prin care se reglementeaza acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei pe baza testarii veniturilor si mijloacelor beneficiarilor", potrivit documentului.

 

Caracterul de urgenta al proiectului de act normativ este determinat pe de o parte, de faptul ca adoptarea acestei masuri determina indeplinirea unei obligatii asumate de Romania prin semnarea acordului de imprumut cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, iar pe de alta parte, de faptul ca procedurile de solicitare a acordarii ajutorului pentru incalzirea locuinței demareaza incepand cu luna septembrie, fiind necesara totodata modificarea corespunzatoare a normelor metodologice de aplicare.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.infomm.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online