Informatii articole

ARTICOLE

 

Ce mai pregateste Guvernul pentru 2012, dupa discutii indelungi cu FMI


Ce mai pregateste Guvernul pentru 2012, dupa discutii indelungi cu FMICategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 11.12.2011

Anul 2012 va aduce privatizari, disponibilizari, dar si flexibilizarea angajarii in sectorul bugetar, orientarea mai puternica a finantarii europene spre sectorul agricol si implicarea managementului privat in sectorul feroviar.

 

Aceste masuri au fost discutate de Guvern cu reprezentantii Fondului Monetar International. Reprezinta decizii convenite de ambele parti si asumate de autoritatile romane, fiind mentionate in scrisoarea de intentie convenita de Executiv cu Fondul, la ultimele negocieri, din toamna acestui an.

 

1. Regula de angajare a unei singure persoane la sapte posturi vacante va fi flexibilizata, in sensul de a fi aplicata la nivel sectorial, nu pentru fiecare institutie in parte asa cum este in prezent. Prin aceasta masura se da posibilitatea de a se decide angajari in zonele cu deficit de personal si de a se elimina unele blocaje in sectoare.

 

2. Restrictiile la deschiderea marilor lanturi de retail vor fi eliminate pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

 

Legislatia in vigoare, adoptata in 2004, stabileste ca deschiderea structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare, de peste 1.000 de metri patrati, este autorizata de catre o comisie constituita la nivel autoritatii locale, din care face parte si un reprezentant al agentilor economici din imediata vecinatate a centrului comercial pentru care este ceruta autorizatia.

 

Totodata, solicitarile de deschidere a unor astfel de magazine trebuie insotite obligatoriu de "un studiu de piata si impact", care sa prezinte motivul alegerii locului respectiv, harta comerciala a zonei, descrierea tipologica a structurilor de vanzare existente in zona, caracteristicile demografice si sociale ale zonei (structura populatiei, venituri, obiceiuri de consum), impactul deschiderii noului magazin din punct de vedere urbanistic, socio-economic si comercial, dar si impactul asupra comertului existent, respectiv protejarea structurilor de vanzare existente si "evitarea disfunctionalitatilor" din mediul concurential.

 

3. Guvernul vrea sa reduca, temporar, cu 10 puncte procentuale rata de cofinantare a proiectelor acoperite si din surse UE.

 

4. Subventiile bugetare alocate sectorului agricol vor fi inlocuite cu fonduri primite din partea UE.

 

5. Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) va trece din administrarea Termoelectrica in subordinea directa a Ministerului Economiei. Totodata urmeaza sa inceapa procedura de privatizare a companiei, operatiune care trebuie sa fie incheiata pana la sfarsitul lui 2012.

 

6. Termenul pana la care sa fie privatizate cele doua mari companii energetice, Oltenia si Hunedoara, va fi amanat cu sase luni, pana la sfarsitul anului viitor.

 

7. Pana la sfarsitul lui 2012 vor fi desfiintate alte 85 posturi la societatea Electrificare CFR si 28 locuri la Interventii Feroviare.

Angajatii ramasi la Interventii Feroviare vor fi obligati sa isi ia patru zile de concediu fara plata.

 

Numarul total al liniilor de cai ferate aflate in administrarea CFR SA va fi redus substantial in urmatorii ani, la maximum 15.500 kilometri, ceea ce va conduce la concedierea a 2.000 angajati ai companiei pana la sfarsitul lunii aprilie 2012. Nu vor fi disponibilizati angajatii care lucreaza cu fonduri UE.

 

Vor continua licitatiile pentru inchirierea a 1.600 kilometri de linii cale ferata, astfel incat numarul total al liniilor aflate sub management privat sa ajunga la un total de 4.000 kilometri. Liniile de cale ferata pentru care licitatiile vor esua vor fi inchise pana la sfarsitul lunii aprilie.

 

8. Pana la sfarsitul lunii aprilie 2012 va fi gasit un investitor strategic care sa preia cel putin 20% din actiunile detinute la Posta Romana si vor incepe procedurile de concediere colectiva a angajatilor din companie.

 

Numarul oficiilor postale va scadea de la 7.100 la 5.800 unitati.

 

Echipa Promoafaceri.com

Foto: rol.ro

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online