Informatii articole

ARTICOLE

 

Erori la nivelul cheltuielilor pentru dezvoltare rurala in Uniunea Europeana


Erori la nivelul cheltuielilor pentru dezvoltare rurala in Uniunea EuropeanaCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 19.02.2015

Un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană arată că majoritatea erorilor înregistrate la nivelul cheltuielilor de dezvoltare rurală sunt determinate de nerespectarea condițiilor stabilite de statele membre. Autoritățile de control ale acestora ar fi putut și ar fi trebuit să detecteze și să corecteze majoritatea erorilor care afectau măsurile de investiții din domeniul dezvoltării rurale. Sistemele lor de control prezintă deficiențe întrucât controalele nu sunt exhaustive și nu se bazează pe informații suficiente.

 

„Este important să înțelegem motivul pentru care rata de eroare înregistrată la nivelul politicii de dezvoltare rurală este inacceptabil de ridicată. Cheia pentru reducerea acesteia constă în atingerea echilibrului adecvat între, pe de o parte, numărul și complexitatea normelor care reglementează cheltuielile din acest domeniu - care contribuie la atingerea obiectivelor politicii, precum îmbunătățirea competitivității sectorului agricol - și, pe de altă parte, eforturile necesare pentru garantarea respectării acestor norme", a afirmat Rasa Budbergytė, membra Curții responsabilă de raport.

 

Acest raport special (nr. 23/2014), intitulat „Erori la nivelul cheltuielilor pentru dezvoltare rurală: care sunt cauzele și cum sunt ele remediate?", are ca obiect conformitatea implementării politicii de dezvoltare rurală cu normele și reglementările aplicabile și descrie principalele cauze ale ratei de eroare ridicate înregistrate de domeniul dezvoltării rurale. De asemenea, el analizează dacă măsurile luate de statele membre și de Comisie ar putea, pe viitor, să remedieze în mod eficace cauzele identificate. Raportul include informații puse la dispoziția auditorilor până la sfârșitul lunii septembrie 2014.

 

Uniunea Europeană și statele membre au alocat politicii de dezvoltare rurală peste 150 de miliarde de euro pentru perioada de programare 2007-2013. Aceste fonduri au fost împărțite aproape în mod egal între măsurile de investiții și ajutorul pe suprafață. Cheltuielile de dezvoltare rurală sunt executate în cadrul gestiunii partajate între statele membre și Comisie. Statele membre sunt responsabile de implementarea programelor de dezvoltare rurală la nivelul teritorial corespunzător, respectând propriile mecanisme instituționale. Comisia este responsabilă de supravegherea statelor membre, prin care se asigură că acestea își îndeplinesc obligațiile.

 

Nivelul considerabil al neconformității cu normele aplicabile, reflectat de rata ridicată de eroare, indică faptul că sumele în cauză nu au fost cheltuite în conformitate cu normele. Acest lucru poate afecta în mod negativ îndeplinirea obiectivelor politicii de dezvoltare rurală, cum ar fi ameliorarea competitivității agriculturii și a silviculturii, ameliorarea calității mediului și a spațiului rural, îmbunătățirea calității vieții în mediul rural și încurajarea diversificării activității economice.

Comunicatul de presa

 

Sursa: www.eca.europa.eu

Credit foto: www.eca.europa.eu


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum se monteaza o usa
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online