Informatii articole

ARTICOLE

 

Finantarea acordata de UE pentru prevenirea incendiilor forestiere nu a fost suficient de bine gestionata


Finantarea acordata de UE pentru prevenirea incendiilor forestiere nu a fost suficient de bine gestionataCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 24.02.2015

Un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană arată că finanțarea acordată de UE pentru prevenirea incendiilor forestiere și pentru repararea daunelor cauzate pădurilor de incendii și de dezastre naturale nu a fost suficient de bine gestionată. Potrivit concluziei Curții, Comisia Europeană și statele membre nu pot demonstra că rezultatele scontate ale finanțărilor au fost obținute într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor.


„Este important ca banii UE să ajungă numai la acele măsuri care pot aduce beneficii clare și vizibile pentru Uniune și pentru cetățenii acesteia", a observat domnul Nikolaos Milionis, membrul Curții responsabil de raport. „Comisia și statele membre nu au putut evalua în mod corespunzător impactul măsurilor de prevenire deoarece eficacitatea acestora nu a fost măsurată. Curtea a formulat o serie de recomandări în vederea îmbunătățirii situației în actuala perioadă de finanțare 2014-2020."


În Uniunea Europeană, pădurile și alte suprafețe împădurite acoperă în total aproximativ 180 de milioane de hectare, ceea ce reprezintă în jur de 42,4 % din suprafața terestră totală a UE și o suprafață mai mare decât cea folosită în scopuri agricole. Pădurile au o utilitate economică, socială și de mediu, iar importanța lor socioeconomică este ridicată: producția și prelucrarea lemnului contribuie la dezvoltarea rurală și asigură milioane de locuri de muncă, adesea în cadrul unor întreprinderi rurale mici și mijlocii.

 

În ultimii 30 de ani, incendiile au afectat în fiecare an, în medie, 480 000 de hectare de suprafață forestieră în UE. Peste 95 % din aceste incendii sunt cauzate de om, fie intenționat, fie din neglijență. Aproximativ 85 % din totalul suprafeței afectate de incendii forestiere se situează în regiunea mediteraneeană și în Portugalia. Incendii forestiere recente au afectat suprafețe de mari dimensiuni în Portugalia în 2003 și în 2005, în Spania în 2006 și în Grecia în 2007. În cazul pădurilor grav afectate, este extrem de dificil să se revină la situația de dinainte de incendiu, în special în ceea ce privește biodiversitatea.

 

Acest raport special (nr. 24/2014), intitulat „Este bine gestionat sprijinul acordat de UE pentru prevenirea și repararea daunelor cauzate pădurilor de incendii și de dezastre naturale?", analizează dacă sprijinul acordat din FEADR (măsura 226) pentru reconstituirea potențialului forestier și adoptarea unor măsuri de prevenire a fost bine gestionat și dacă statele membre și Comisia pot demonstra că sprijinul și-a atins obiectivele preconizate într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor.

 

Auditul a acoperit atât Comisia, cât și cinci state membre - Austria, Franța (Aquitania), Italia (Basilicata), Slovacia și Spania (Andaluzia) - care reprezintă peste 85 % din cheltuielile totale din cadrul măsurii 226. Cea mai mare parte a acestui sprijin (80 %) a fost direcționată către măsuri de prevenire, în special împotriva incendiilor.

 

Sprijinul din fondurile de dezvoltare rurală acordat pentru reconstituirea potențialului forestier și adoptarea unor măsuri de prevenire face obiectul gestiunii partajate între Comisie și statele membre. Statele membre elaborează programe de dezvoltare rurală la nivel național sau la nivel regional. După ce sunt aprobate de Comisie, aceste programe sunt puse în aplicare de statele membre.

 

Sursa: http://www.eca.europa.eu

Foto: http://www.eca.europa.eu


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online