Informatii articole

ARTICOLE

 

Guvernul baga mana pana la cot cautand in saracia romanilor si scoate noi impozite si taxe


Guvernul baga mana pana la cot cautand in saracia romanilor si scoate noi impozite si taxeCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 23.06.2010

Inceputul lunii iulie aduce noi taxe si impozite, masurile anuntate de ceva vreme de Guvern fiind, intr-un final, impuse autoritar, in ciuda lungilor discutii si a controverselor.

 

Promoafaceri.com va spune punctual cum ne vor influenta buzunarele aceste noi masuri:

 

1. Tichetele de masa, tichetele cadou, tichetele de cresa si cele de vacanta, precum si platile compensatorii vor fi impozitate incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2010.

 

2. Cota de cheltuieli deductibile calculata la drepturile de proprietate intelectuala va fi redusa la 20% din venitul brut, fata de 40% in prezent.

 

3. Cota de cheltuieli deductibile in cazul veniturilor provenind din crearea unor lucrari de arta monumentala va fi redusa la 25% din venitul brut, fata de 50% in prezent.

 

4. Veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. In prezent, veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 lei si cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 lei inclusiv.

 

5. Se abroga prevederile Legii educatiei fizice si sportului privind optiunea acordata sportivului profesionist, care a incheiat o conventie civila cu o structura sportiva, de a i se asigura la cerere participarea si plata contributiei la un sistem de pensii public si/sau privat.

 

6. Proprietarii de mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligati sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit, taxare prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.

 

7. Persoanele care au venituri din activitati independente vor raspunde in solidar cu firmele cu care lucreaza pentru contributiile sociale si impozitele datorate daca banii incasati vor fi asimilati castigurilor salariale.

 

Astfel, in cazul firme platitoare aflata in insolventa sau care nu achita contributiile si al carei patrimoniu nu acopera sumele datorate, beneficiarul veniturilor din activitati independente, in care sunt incluse si drepturile de proprietate intelectuala, reconsiderate ca venituri salariale, este obligat la plata tuturor contributiilor, care pot ajunge la aproximativ 80% din veniturile incasate.

 

8. Persoanele fizice care au constituit depozite bancare la termen anterior datei de 1 iulie vor plati impozit de 16% doar pe dobanda calculata de la aceasta data pana la scadenta.

 

Toate veniturile sub forma de dobanzi din conturile si depozitele bancare, indiferent daca sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%.

 

Echipa Promoafaceri.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online