Informatii articole

ARTICOLE

 

INS invata bucurestenii cum sa-si completeze si sa trimita singuri formularul de recensamant


INS invata bucurestenii cum sa-si completeze si sa trimita singuri formularul de recensamantCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 28.10.2011

 

Bucurestenii care nu au fost gasiti acasa de recenzori pot completa singuri formularul de recensamant pe care apoi sa-l transmita prin posta, fax sau mail la primaria de sector in raza caruia locuiesc.

 

Procedura de autorecenzare a fost publicata, vineri, pe site-ul Recensamantului populatiei si locuintelor 2011.

 

Potrivit acestei proceduri, pentru realizarea autorecenzarii, trebuie parcursi mai multi pasi, respectiv, accesarea site-ului Recensamantului populatiei si locuintelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, sectiunea "Instrumentar" din meniul principal, accesarea si citirea cu atentie a "Procedurii pentru autorecenzare" pentru ca fiecare persoana sa cunoasca ce tipuri de formulare trebuie sa completeze si cum, descarcarea formularelor necesar a fi completate si imprimarea acestora, completarea raspunsurilor pe formulare cu pix cu pasta albastra sau neagra.

 

Formularele completate integral pot fi transmise prin mai multe modalitati.

 

In primul caz, formularele completate si semnate olograf se pun in plic si se expediaza la sediul primariei sectorului municipiului Bucuresti in raza careia se afla locuinta ce reprezinta resedinta persoanei, in al doilea pot fi scanate si transmise prin e-mail la primarie la adresa specificata, iar in al treilea pot fi transmise la primarie prin fax.

 

Persoana care opteaza pentru una din aceste metode este obligata sa transmita prin e-mail primariei sectorului corespunzator al municipiului Bucuresti intentia de folosire a uneia dintre metode pentru a putea fi luata in evidenta in mod corespunzator si sa nu mai fie vizitata de recenzor, potrivit procedurii. In mailul transmis primariei, persoana trebuie sa mentioneze numele, prenumele, adresa postala, adresa e-mail, numarul de telefon.

 

Formularele primite (prin oricare din cele trei metode) la primarie vor fi repartizate pe circumscriptii de recensamant pentru a ajunge in posesia recenzorului care raspunde de sectorul de recensamant in care este arondata cladirea/locuinta pentru verificare, codificare si semnare si, apoi, cuprinderea in centralizatoare.

 

Procedura include si instructiuni referitoare la completarea unor formulare.

 

Astfel, se completeaza un formular LC pentru locuinta unde una sau mai multe gospodarii isi au resedinta (care poate sau nu sa coincida cu

domiciliul) obisnuita in Romania. Nu conteaza faptul ca locuinta este la momentul critic al recensamantului inchiriata sau in proprietate.

 

Se completeaza cate un formular G - Gospodarie pentru fiecare gospodarie dintr-o locuinta. In cadrul fiecarui formular G, la Lista persoanelor din gospodarie vor fi inregistrate toate persoanele prezente sau temporar absente (plecate de mai putin de 12 luni sau cu intentia de a fi plecate mai putin de 12 luni) din gospodarie. Daca in aceeasi gospodarie sunt si persoane plecate de cel putin 12 luni sau cu intentia de a sta intr-o alta localitate din tara sau din strainatate mai mult de

12 luni, acestea se vor inregistra pe formularul PPI - persoane plecate pentru o perioada indelungata.

 

Numarul persoanelor inregistrate pe formularul PPI se va regasi in formularul G, la rubrica "Numarul persoanelor plecate pentru o perioada indelungata". Pe acest formular se vor inregistra toti membrii gospodariei prezenti si temporar absenti si legaturile de rudenie existente intre acestia. In cazul in care la momentul de referinta al recensamantului in locuinta se aflau si persoane venite in localitate pentru o perioada mai mica de 12 luni, acestea se vor inregistra pe un formular TP - Persoane temporar prezente. Numarul persoanelor inregistrate pe formularul TP se va regasi in formularul G, la rubrica Numarul persoanelor temporar prezente.

 

Inregistrarea persoanelor care compun o gospodarie se face pe formulare diferite, in functie de prezenta sau absenta acestora in gospodarie la momentul recensamantului.

 

Se va completa cate un formular P pentru fiecare membru al gospodariei prezent sau temporar absent (adica pentru toate persoanele inscrise in formularul G la Lista persoanelor din gospodarie. .

 

In Formularul TP - Persoane temporar prezente - se completeaza cate un rand pentru fiecare persoana temporar prezenta (venita pentru mai putin de 12 luni) in localitatea in care se afla gospodaria pentru care se face autoinregistrarea.

 

In Formularul PPI - persoane plecate pentru o perioada indelungata - se completeaza cate o coloana pentru fiecare persoana plecata pentru o perioada de cel putin 12 luni din gospodaria pentru care se face autoinregistrarea.

 

De asemenea, se va completa cate un formular M - Persoane plecate in strainatate - pentru fiecare persoana de 15 ani si peste plecata din gospodarie, aflata in strainatate (indiferent de durata plecarii in strainatate).

 

Potrivit procedurii, se va avea grija ca pe toate formularele completate (LC, G, P, TP, PPI, M) pentru o gospodarie sa se inscrie aceeasi adresa.

 

Pentru declararea corecta a caracteristicilor urmarite la recensamant, persoanele sunt rugate sa consulte Ghidul formulare si Manualul personalului de recensamant.

 

Echipa Promoafaceri.com

Foto: recensamantromania.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online