Informatii articole

ARTICOLE

 

Incep investitiile in drumuri judetene si comunale, trei miliarde de lei vor fi alocate in 2010


Incep investitiile in drumuri judetene si comunale, trei miliarde de lei vor fi alocate in 2010  Categorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 25.05.2010

Statul da trei miliarde de lei in 2010 pentru reabilitarea si modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si comunale, investitiile fiind continuate in urmatorii patru ani cu o valoare medie anuala de 3,3 miliarde de lei.

 

Investitiile sunt motivate prin "aspectele deficitare" in privinta retelelor de drumuri judetene si locale, astfel cum au fost mentionate si in documentatiile de amenajare a teritoriului si de urbanism.

 

Nota de fundamentare a proiectului referitor la alocarea timp de cinci ani a doua miliarde de euro subliniaza problemele deja cunoscute legate de infrastructura in Romania. Drumurile judetene si locale sunt in stare de degradare avansata, legaturile directe dintre drumurile judetene si cele nationale sunt necorespunzatoare si nu permit desfasurarea traficului in conditii de siguranta, starea precara a infrastructurii reprezinta o piedica importanta in exploatarea potentialului turistic al unor zone, iar costurile si duratele de deplasare a persoanelor si marfurilor pe drumurile de interes judetean si local sunt ridicate.

 

Analiza efectuata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei si de catre consiliile Judetene la inceputul anului 2009 a aratat ca din cei aproximativ 35.000 de kilometri de drumuri judetene, 23.500 kilometri sunt asfaltati, 9.000 sunt pietruiti, iar 2.500 sunt de pamant. De asemenea, din cei aproximativ 35.000 de kilometri de drumuri judetene, aproape jumatate sunt intr-o stare necorespunzatoare.

 

In ceea ce priveste starea de viabilitate a drumurilor comunale, lungimea totala a acestora este de aproximativ 29.900 de kilometri, din care 5.900 kilometri sunt asfaltati, 15.100 sunt pietruiti, iar 8.900 sunt de pamant.

 

In 23 septembrie 2009 a fost aprobat Memorandumul "Acord de principiu privind finantarea Programului Reabilitare si modernizare - 10.000 km Drumuri Judetene si Locale", in valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

 

Prin implementarea Programului la nivelul intregii tari vor fi finantate lucrari de reabilitare, modernizare a drumurilor si/sau sectoarelor de drum de interes juderean si de interes local care in prezent sunt de pamant, pietruite sau care prezinta o stare necorespunzatoare a imbracamintii bituminoase, betonului asfaltic, betonului ciment, pavajului sau a imbracamintii asfaltice.

 

De asemenea, Programul va finanta si alte tipuri de lucrari, precum corectia elementelor geometrice, amenajarea acostamentului si a intersectiilor cu alte drumuri, executia de santuri colectoare si dirijare a apelor pluviale si constructia de podete si poduri, ziduri de sprijin, consolidari de taluzuri.

 

Echipa Promoafaceri.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online