Informatii articole

ARTICOLE

 

Licitatie la Suceava: Cum a castigat o firma infiintata cu doua zile inainte de selectie


Licitatie la Suceava: Cum a castigat o firma infiintata cu doua zile inainte de selectieCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 13.04.2011

Firma castigatoare a unei licitatii pe infrastructura in Vatra Dornei a fost infiintata cu doua zile inainte de selectia ofertelor, avand acelasi administrator unic cu cel al unei firme care fusese respinsa din cauza datoriilor de aproape 7 milioane de lei.

 

SC Asfalt Super SRL Blejoi Prahova, care are ca obiect de activitate principala lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, a fost infiintata cu doua zile inainte de a depune oferta de participare.

 

Firma are acelasi unic administrator cu SC Condorii Sult SRL Ploiesti, firma care nu a putut participa la licitatie din cauza datoriilor fata de bugetul asigurarilor sociale si de stat, in cuantum de aproximativ 6,8 milioane lei, dar care asigura sustinerea economica si financiara a SC Asfalt Super SRL Blejoi Prahova.

 

Aceasta este concluzia verificarilor efectuate de o comisie din partea Prefecturii Suceava cu privire la licitatia organizata la Primaria municipiului Vatra Dornei in cursul lunii februarie, pentru proiectarea, modernizarea, repararea si intretinerea drumurilor si strazilor din oras.

 

Potrivit unui document al Prefecturii Suceava, in urma analizarii documentatiei care a stat la baza procedurii de atribuire a ofertei castigatoare au fost constatate mai multe nereguli.

 

In urma verificarilor s-a stabilit ca primarul nu a fost imputernicit prin hotararea Consiliului Local sa reprezinte interesele unitatii administrativ-teritoriale pentru finantarea si realizarea acestui proiect de interes public local si ca documentatia tehnico-economica aflata la baza organizarii procedurii de achizitie publica prin licitatie publica nu are avizul sau aprobarea Consiliului Local.

 

De asemenea, in acordul-cadru de lucrari nu sunt prevazute obligatiile pe care operatorul economic si le-a asumat prin propunerea tehnica, respectiv pretul unitar pe care operatorul economic l-a prevazut in propunerea financiara.

 

Totodata, verificarile au relevat ca Primaria nu a estimat valoarea contractului acord-cadru pe baza calcularii si insumarii tuturor sumelor platibile pentru indeplinirea contractului respectiv, fara taxa pe valoarea adaugata, si nici nu a solicitat operatorului economic care participa la procedura de achizitie publica, cat si persoanei juridice care o sustine, sa faca dovada situatiei sale economice si financiare.

 

Primaria Vatra Dornei a utilizat in mod abuziv sau impropriu acordurile-cadru, astfel incat sa impiedice, sa restranga sau sa distorsioneze concurenta, a mai constatat comisia de verificare.

 

Prefectul Sorin Popescu a transmis concluziile Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, Camerei Judetene de Conturi Suceava, Inspectoratului de Concurenta Suceava, Primariei municipiului Vatra Dornei si Consiliul Local Vatra Dornei, care sa ia masuri atat pentru anularea licitatiei publice si implicit a acordului cadrul incheiat, cat si pentru determinarea posibilelor implicatii de natura contraventionala sau penala.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: business-forum.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online