Informatii articole

ARTICOLE

 

Noile reguli si obligatiile legale de siguranta a jucariilor aduse in atentia producatorilor si importatorilor de jucarii din Romania


Categorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 17.02.2012

Comisia Europeană împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România şi Toys Industry of Europe au organizat, la Bucureşti, un seminar dedicat noii Directive europene 2009/48/CE privind siguranţa jucăriilor. Seminarul a fost finanțat de Comisia Europeană.

 

Scopul acestui seminar, parte a unei campanii europene, a fost de a oferi operatorilor economici care activează în sectorul jucăriilor, cunoştinţe aprofundate despre noua directivă cu privire la siguranţa jucăriilor, care a intrat în vigoare în 2011. Cu această ocazie, reputați experţi români şi străini, din sectorul jucăriilor au furnizat informaţii cuprinzătoare producătorilor de jucării, importatorilor, distribuitorilor, comercianților, precum şi autorităţilor publice. Peste 50 reprezentanţi ai sectorului jucăriilor din România au fost prezenţi la acest eveniment.

 

Noua Directivă privind siguranţa jucăriilor este cea mai nouă măsură destinată să ajute la protejarea a peste 78 de milioane de copii din Uniunea Europeană (UE). Noua directivă introduce roluri și obligaţii clar definite petru operatorii economici implicaţi în producerea şi distribuţia de jucării. De exemplu, importatorii de brand propriu sunt consideraţi ca producători în noua directivă privind siguranţa jucăriilor şi sunt supuși normelor destinate producătorilor. Prin urmare, este foarte important ca toţi operatorii economici să işi determine propriul rol, de a-şi identifica obligaţiile şi de a şti cum să le execute corect . Cu toate acestea, educarea operatorilor economici nu este suficientă, deoarece aceştia nu sunt singurii jucători din aria privind siguranţa jucăriilor. Campania vizează, de asemenea, să ajungă şi la toate celelalte părţi care joacă un rol important în asigurarea jucăriilor înainte ca ele să ajungă la consumatori: cum ar fi autorităţile naţionale, care sunt responsabile pentru supravegherea pieţei şi a jucăriilor, precum şi laboratoare de testare care consiliază atât industria cât şi autorităţile.

 

"Pentru industria Europeană de jucării, unde 80% din sector este format din întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri), este de remarcat că noile cerinţe aduc o provocare substanţială economică şi tehnică pentru producătorii de jucării, în special pentru întreprinderile mici. Trebuie să ne asigurăm că produsele de la producătorii fară renume în domeniu, care nu sunt conforme cu noile norme sunt scoase de pe piaţă de la bun început. De asemenea, este esenţial ca directiva să fie în mod consecvent aplicată în întreaga Uniune Europeană ", a declarat Catherine Van Reeth, Directorul General al Toy Industries of Europe (TIE).

 

"Siguranţa jucăriilor pe care le producem este esenţială pentru procesul de fabricaţie: de la proiectarea iniţială a jucăriei, prin alegerea materialelor, până la producţie ", a adăugat ea.

 

Noua directivă presupune, printre altele, cerinţe mai stricte pentru componente care ar putea dăuna copiilor: jucării ataşate la produsele alimentare, jucării din textile care pot fi spălate şi potenţiale produse chimice aflate în interiorul jucăriilor. Avertismentele despre jucării trebuie să fie mai vizibile şi uşor de înţeles.

 

Pentru a evita accidentele şi eventualele vătămări, industria de jucării sfătuieşte părinţii să cumpere întotdeauna jucării din magazine specializate, să citească cu atenţie toate avertismentele şi instrucţiunile, şi să aleagă jucării, care sunt potrivite pentru vârsta, abilităţile şi îndemânarea copiilor.

 

Comisia Europeană a lansat în noiembrie 2011 o campanie de informare dedicată consumatorilor din mai multe țări europene. Cu acest prilej, în magazine au fost distribuite cărţi poştale cu sfaturi de siguranţă a jucăriilor iar un clip video a fost difuzat pe posturile de televiziune în țările din Europa. Campania se va desfăsura și în 2012, cu precădere în perioada sărbătorilor de Paşte, în perioada verii, de Sfântul Nicolae și de Crăciun.

 

Despre noua Directivă Privind Siguranţa Jucăriilor

 

Noua Directivă 2009/48/EC privind siguranţa jucăriilor a intrat în vigoare pe 20 iulie 2011. Această directivă a fost transpusă în România prin Hotărârea Guvernului privind siguranţa jucăriilor. Actul juridic a fost publicat pe 18 februarie 2011 şi a intrat în vigoare la 20 iulie 2011.

 

Despre sectorul de jucării din România

 

În 2009, valoarea pieţei de jocuri şi jucării tradiţionale era de 333.3 milioane lei, în creştere cu peste 10% faţă de 2008. Piaţa jucăriilor este destul de mare în România, dat fiind că peste 15% din populaţia ţării include copii sub 14 ani (conform datelor din 2009).

 

Despre Toy Industries of Europe (TIE)

 

Toy Industries of Europe (TIE) este o asociaţie comercială pentru industria jucăriilor europene, care cuprinde peste 25% din piaţa mondială a jucăriilor. Industria jucăriilor este extrem de prezentă la nivel internaţional şi este unul dintre sectoarele de afaceri cele mai dinamice din Europa. Aproximativ 80% din sector este format din întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri), care au mai puţin de 50 de angajaţi. Membrii TIE includ companii (Artsana, Bandai, grupul Ferrero, Hasbro, Hill Toys, Hornby, Grupul Lego, Mattel, Schleich şi Spin Master), precum şi asociaţii naţionale din Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Spania, Suedia, Marea Britanie şi regiunea nordică. Afilierea la TIE este deschisă atât pentru companiile din Europa, cât şi pentru asociaţiile naţionale din statele membre ale Uniunii Europene (inclusiv ţările candidate).

 

Departamentul Presa - Comisia Europeana


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online