Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea Bucurestiului - de la biserici vechi la turism balnear


Promovarea Bucurestiului - de la biserici vechi la turism balnearCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 28.01.2011

Ministrul Turismului, Elena Udrea, spune ca ar vrea "sa vanda" Capitala ca pe un oras unde se poate face turism balnear, dupa modelul Budapestei.

 

Turismul balnear in Bucuresti este un proiect mai vechi al ministerului. "Cel mai mult mi-ar placea sa «vindem» Bucurestiul ca o Capitala turistica, in care sa se poata face turism balnear, datorita resurselor de ape termale, pe care le avem in spatele cladirii Casei Scanteii. Daca lucrul acesta va fi posibil in anii urmatori, atunci cu siguranta ca va fi o mare atractie fata de Bucuresti, asa cum este Budapesta, pentru cei care ar dori sa faca si turism balnear", a declarat, la RFI, ministrul Turismului.

 

Elena Udrea si-a exprimat convingerea ca Bucurestiul poate iesi in evidenta prin bisericile vechi si monumentele istorice.

 

"Avem un potential pe turism cultural foarte mare in Bucuresti, datorita monumentelor istorice din oras, astea care au mai ramas si n-au apucat sa le darame si-n acelasi timp, monumentelor istorice din apropierea Bucurestiului. Vorbim de bisericile vechi din jurul Bucurestiului, unde noi am facut si excursii asta vara, sunt biserici care dateaza din secolele XVII - XVIII, manastirile vechi din jur si toate cladirile de patrimoniu din Capitala, dau CEC-ul spre exemplu, ca asta-mi vine rapid in minte", a sustinut ea.

 

Ministrul Turismului s-a aratat deranjat de cablurile agatate de stalpi, care impiedica dezvoltarea turismului in Bucuresti.

 

"Cel mai important, ca urmare a studiului care s-a facut pentru intocmirea brand-ului turistic al Romaniei, s-a evidentiat ca Romania poate fi o destinatie de turism de week-end, city-break. Or Bucurestiul este prima destinatie de turism de acest tip, numai ca el trebuie pus in valoare. Nu avem circuite turistice, asa cum vedem in toate capitalele europene si nu numai, acele circuite turistice cu autobuzele descoperite. Am sa va spun un motiv hilar pentru care nu se pot organiza: nu se pot organiza si pentru ca exista aceste cabluri pe stalpi, iar autobuzele la acea inaltime de multe ori nu pot depasi cablurile care trec de la un stalp la altul. Deci nu reusim sa punem in valoare atractiile turistice ale acestui oras, desi el este unul... foarte multi turisti care vin aici spun ca este unul atractiv, un oras vesel, un oras in care-ti face placere sa revii. Bucurestiul nu a fost pus in valoare pana acum", a conchis Elena Udrea.

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza achizitionarea serviciilor pentru elaborarea "Strategiei de promovare a Municipiului Bucuresti ca destinatie turistica".

 

Proiectul va fi finantat din fonduri externe nerambursabile in limita sumei de 430.000 lei fara TVA, prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 5, operatiunea "Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national".

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: acasatv.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online