Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovarea economiei sociale costa 1,1 mil.lei: Ce inseamna? De ce? Pentru cine?


Promovarea economiei sociale costa 1,1 mil.lei: Ce inseamna? De ce?  Pentru cine?Categorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 06.08.2010

Ministerul Muncii vrea sa promoveze conceptul de economie sociala in Romania, ca forma de incurajare si integrare a grupurilor defavorizate, si a avantajelor conferite de acesta, fiind dispus sa aloce peste un milion de lei in acest sens.

 

Prin economia sociala se incurajeaza participarea in procesul de luare a deciziilor a categoriilor vulnerabile social, a beneficiarilor de prestatii sociale, a somerilor, a autoritatilor locale sau a ONG-urilor. Acest model alternativ de afacere, bazat pe cooperare, nu pe competitie, are ca scop promovarea si integrarea grupurilor dezavantajate.

 

Prin proiectul european "Economia sociala - model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate", Ministerul Muncii este dispus sa aloce pentru promovarea acestui concept suma de 1.134.665 lei (fara TVA).

 

Programul se deruleaza in Romania in contextul in care au fost constatate o serie de neajunsuri: cadru legislativ insuficient dezvoltat pentru promovarea economiei sociale, numar redus de intreprinderi sociale, lipsa informatiilor privind avantajele si importanta dezvoltarii economiei sociale, implicarea scazuta a grupurilor dezavantajate in procesul de luare a deciziilor.

 

Campania de promovare a sectorului economiei sociale va include productia si crearea de materiale informative si promotionale, precum si creatia si gazduirea de site-uri web.

 

Materialele produse in cadrul proiectului vor viza cunoasterea si intelegerea conceptului de economie sociala, promovarea targurilor de economie sociala, stimularea autoritatilor publice locale in sensul promovarii economiei sociale ca model alternativ de incluziune activa a persoanelor defavorizate, promovarea oportunitatilor pe care formele de organizare a economiei sociale le aduc pentru grupurile dezavantajate si pentru potentialii initiatori de intreprinderi sociale.

 

Alte scopuri sunt promovarea infiintarii centrelor de resurse (national si locale), crearea unei unitati vizuale si de mesaje a campaniei de comunicare si asocierea acesteia cu Ministerul Muncii, promovarea finantarii proiectului (prin Fondul Social European).

 

Campania de promovare a economiei sociale va consta in dezvoltarea unui logo si a unui slogan, a unei scheme de culori, a unui stil de design si a unor modele de layout pentru toate materialele informative si promotionale. O identitate vizuala va fi creata si pentru Centrul national si centrele locale de resurse in domeniul economiei sociale.

 

Prin proiect se urmareste realizarea unei pagini de internet a proiectului, cu adresa: www.economiesociala.info, care va include un forum de discutii, un calendar electronic al evenimentelor, un motor de cautare, pagini de inscriere pentru evenimentele din proiect, informatii legislative. Atat pentru campanie, cat si pentru Centrul national va fi creata si o pagina pe Facebook.

 

In cadrul campaniei de promovare vor mai fi realizate pliante de prezentare a a proiectului, a Centrului national si a centrelor locale, un raport de cercetare privind stadiul actual al initiativelor de economie sociala in Romania si in alte state membre ale UE, un Manual de bune practici privind economia sociala, cataloage pentru targurile de economie sociala, brosuri de prezentare a beneficiilor economiei sociale - pentru potentiali angajati ai intreprinderilor de economie sociala si pentru potentiali initiatori de intreprinderi de economie sociala.

 

Operatorul economic care va fi desemnat prin licitatia organizata in acest sens sa se ocupe de promovarea acestui proiect va mai realiza 3.000 postere ale campaniei si 2.000 postere ale targurilor de economie sociala, 12 numere ale Buletinului informativ al proiectului, 22 bannere stradale prin care se vor promova editiile targurilor de economie sociala din anii 2010 si 2011, bannere verticale pentru targurile de economie sociala, bannere web, panouri publicitare (pentru statiile de metrou si statiile de mijloace de transport in comun), spoturi video si radio, machete publicitare pentru presa scrisa.

 

Nu vor lipsi din campanie materialele promotionale personalizate: caiete de notite, pixuri, calendare, stative, cartonase, sacose, memory stick-uri, clipboard-uri sau tricouri. Ofertele se pot primi pana in 20 septembrie, data la care se vor deschide.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.e-antreprenor.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online