Informatii articole

ARTICOLE

 

Reguli pentru bucuresteni: sa nu creasca viermi de matase si sa spele trotuarele


Categorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 25.02.2010

 

Bucurestenii vor fi obligati sa respecte numeroase reguli de mentinere a curateniei in oras, Primaria Capitalei obligandu-i la spalarea trotuarelor si la obtinerea acordului tuturor vecinilor daca doresc sa aiba un caine in apartament.

 

Potrivit unui proiect privind normele de salubrizare şi igienizare a Capitalei, persoanele fizice si juridice au, printre altele, obligatia sa pastreze curatenia trotuarelor, a arterelor de circulatie, a parcurilor, a locurilor de joaca pentru copii, a pietelor, a oboarelor si a altor locuri publice.

 

Bucurestenii trebuie sa asigure inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor degradate, "sa mentina corespunzator fatadele imobilelor pe care le detin, a mobilierului urban si stradal, a statuilor si a monumentelor aflate pe domeniul public".

 

De asemenea, ei trebuie "sa efectueze si sa asigure zilnic si saptamanal curatenia (persoanele fizice in zilele de sambata, intre orele 09-12, iar persoanele juridice in zilele de luni, intre orele 09-12 vor fi obligate la spalarea trotuarelor si a zonelor de acces pietonal adiacente ganguri, pasaje, alei etc)", potrivit proiectului.

 

Sunt exceptate de la aceasta prestatie persoanele apartinand unor culte religioase care au zi de sarbatoare sambata, dar care vor trebui sa-si indeplineasca obligatiile "in urmatoarea zi lucratoare, in aceleasi conditii mentionate".

 

"Pe teritoriul Municipiului Bucuresti se interzice cresterea sau intretinerea, in gospodarii individuale, a animalelor si pasarilor pentru consum, piele, blana si tractiune, a albinelor, a viermilor de matase si asimilate acestora, cu exceptia animalelor de companie", se arata in articolul 33 din proiectul municipalitatii.

 

Persoanele care detin animale de companie in imobile cu spatii comune vor asigura protectia si siguranta celorlalti locatari. Aceasta obligatie le revine de asemenea si in timpul plimbarii animalelor pe domeniul public. In proiectul Primariei Bucuresti se prevede si obligativitatea celor care detin animale de companie de a obtine acordul in acest sens al tuturor vecinilor, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a acestui act normativ.

 

In timpul plimbarilor cu animalele de companie, bucurestenii vor fi obligati sa aiba asupra lor faras, matura si punga pentru a aduna dejectiile fiziologice ale acestora, dar si sa le interzica animalelor sa intre pe spatiile verzi sau in locurile de joaca special amenajate pentru copii.

 

Pentru ca orice regula are si exceptii, in acest caz vor fi favorizati cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si cei ai Ministerului Administratiei si Internelor.

 

Toate animalele de companie vor trebui sa aiba carnet de sanatate si sa fie vaccinate conform normelor sanitar-veterinare, se mai arata in proiectul municipalitatii, care va fi supus dezbaterii si aprobarii Consiliului General al Muncipiului Bucuresti.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online