Informatii articole

ARTICOLE

 

Statul da 333 milioane de euro crescatorilor de porcine. Ajutorul nu e insa pentru oricine


Statul da 333 milioane de euro crescatorilor de porcine. Ajutorul nu e insa pentru oricineCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 11.04.2010

 

Crescatorii de porcine pot primi, in perioada 2010 - 2013, ajutoare financiare de la stat de peste 333 de milioane de euro, conditiile de acordare fiind insa foarte stricte si departe a ajuta persoanele fizice sau juridice aflate in dificultate financiara.

 

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare privind conditiile de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor, acesta fiind postat pe site-ul institutiei.

 

Potrivit acestui proiect legislativ, in perioada 2010 - 2013, statul va acorda ajutor financiar de 333.807.721 milioane de euro sectorului de crestere a porcinelor. Astfel, in 2010 pot fi alocate 239.237.506 de lei, adica 56.043.269 de euro. Pentru anii urmatori, alocarile ar putea fi de 72.856.250 de euro in 2011, 91.070.312 de euro in 2012 si 113.837.890 de euro in 2013, daca proiectul va fi adoptat de Parlament.

 

Schema de ajutor de stat vizeaza stimularea cresterii competitivitatii sectorului romanesc de crestere a porcinelor si atingerea obiectivelor europene privind bunastarea animalelor, prin acoperirea costurilor suplimentare si pierderii de venituri datorate angajamentelor asumate pe baze voluntare pentru o perioada de 5 ani, prin aplicarea unor masuri, altele decat masurile tehnologice obligatorii care asigura bunastarea porcinelor, se arata in proiect.

 

Pot beneficia de acest sprijin producatorii agricoli, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice, grupurile de producatori recunoscute sau organizatii de producatori recunoscute care detin, cresc sau exploateaza porcine de la o greutate vie de 30 de kilograme, pana la greutatea de abatorizare, individual sau in forme asociative, in scopul obtinerii productiei agricole.

 

Ajutorul financiar nu va fi insa acordat persoanelor fizice sau juridice care sunt in dificultate financiara (faliment, reorganizare judiciara sau lichidare) sau acelora impotriva carora a fost emisa o decizie de recuperare definitiva a unui ajutor de stat, daca aceasta decizie de recuperare nu a fost deja executata.

 

Pentru a beneficia de ajutoarele de stat, solicitantii trebuie sa completeze o cerere pe care sa o depuna la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie, respectiv al municipiului Bucuresti. Crescatorii de porcine trebuie sa demonstreze cu acte ca au pus la punct toate conditiile pentru cresterea la nivel european a animalelor.

 

Astfel, pentru fiecare animal trebuie sa se asigure o suprafata de pardoseala de la 0,605 metri patrati/cap, pana la 2,475 metri patrati/cap. Indeplinirea acestei conditii trebuie demonstrata cu o copie a schitei grajdurilor. O alta conditie este legata de iluminat, care trebuie sa fie asigurat minimum 9 ore (lumina naturala) sau minimum 11 ore (lumina artificiala) pe zi.

 

Crescatorii de animale trebuie sa demonstreze ca au luat toate masurile pentru evitarea luptelor si a ranirilor dintre porci. Se acorda ajutor de stat crescatorilor de porcine care asigura conditii pentru prevenirea luptelor si ranirilor intre porci. In acest sens, producatorii trebuie sa asigure printre altele iluminat nocturn si sa evite amestecul porcilor proveniti din mai multe boxe. De asemenea, ei trebuie sa depuna un raport de distrugere a urechilor, a cozilor si privind aparitia ranilor mecanice, care nu trebuie sa depaseasca 10% din efectivul din ferma.

 

La ferma trebuie sa fie asigurata permanent apa potabila, in acest sens fiind obligatorie depunerea, lunara, a unui buletin de analiza eliberat de un laborator acreditat. Alte conditii pentru primirea ajutorului financiar de la stat se refera la obligativitatea asigurarii pentru animale a unui "asternut sau loc de cazare uscat", dar si a respectarii angajamentelor privind valorile de microclimat referitoare la temperatura, umiditate si volum de aer circulant in adapost.

 

Indeplinirea acestor conditii va fi demonstrata prin depunerea, trimestriala, a unor adeverinte eliberate de medicul veterinar de libera practica si cel de medicina umana, care sa dovedeasca efectuarea controalelor prevazute in contracte si faptul ca animalele si personalul angajat au un status de sanatate corespunzator. Nerespectarea de catre beneficiari a acestor conditii atrage dupa sine retragerea ajutoarelor de stat.

 

Echipa Promoafaceri

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online