Informatii articole

ARTICOLE

 

Ziua Francofoniei 2013 - Proiecte francofone derulate de Romania


Ziua Francofoniei 2013 - Proiecte francofone derulate de RomaniaCategorie : Articole > Administratie, institutii publice
publicat pe : 09.03.2013

Cu ocazia Sommet-ului Francofoniei de la Bucureşti, Guvernul român a decis crearea programului de burse „Eugen Ionescu". Este vorba despre un program de studii doctorale şi de cercetare post-doctorală, destinat cercetătorilor francofoni înscrişi în universităţi membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei.

 

Candidaturile provenind din sudul francofon sunt luate în considerare cu prioritate, deoarece scopul programului este de a contribui la dezvoltarea durabilă a acestei regiuni a spaţiului francofon. Bursierii beneficiază de o pregătire de minimum 3 luni şi de maximum 10 luni, în peste 20 de instituţii de învăţământ superior românesc, recunoscute pentru excelenţă în domenii dintre cele mai diverse. Aceste burse se înscriu în arii disciplinare care prezintă interes pentru universităţile româneşti şi care sunt considerate totodată prioritare pentru dezvoltarea ţărilor din care provin candidaţii. Atribuirea burselor se bazează deci pe un dublu criteriu: calitatea ştiinţifică şi oportunitatea candidaturii pentru dezvoltarea regiunii de origine şi pentru progresele cercetării din universităţile româneşti.

 

În sistemul educativ românesc, limba franceză păstrează şi astăzi un loc deosebit. Studiul limbii franceze îşi propune o misiune importantă: menţinerea tradiţiei francofone în România.

Datele statistice dovedesc că franceza rămâne un element fundamental în formarea culturală a tinerilor români la nivel preuniversitar şi superior.

Importanţa acordată studiului limbii franceze în România se manifestă de asemeni prin prezenţa a 4 institute şi centre culturale franceze (situate în Bucureşti, Cluj - Napoca, Iaşi şi Timişoara), precum şi a 5 filiale ale « Alliance française » la Braşov, Constanţa, Medgidia, Ploieşti şi Piteşti.

 

Evenimente ce urmează a fi organizate de Ministerul Afacerilor Externe în ţară şi străinătate

 • Inaugurarea „Pieţei Francofoniei" din Bucureşti, în prezenţa Ministrului Afacerilor Externe, a Primarului General al capitalei şi a Administratorului OIF 20.03.2013 (TBC)

 • Organizarea „Galei francofoniei" la Casa Radio, împreună cu Societatea Română Radio şi în cooperare cu GADIF. Gala va cuprinde şi ceremonia de decernare a premiilor GADIF unor personalităţi române cu merite deosebite în sfera francofoniei. 21.03.2013

 • Vernisajul expoziţiei „1993-2013 - Repere francofone în România", în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională a României şi GADIF. 04.04.2013, ora 17.00

 • Desfăşurarea ceremoniei de înmânare a atestatelor funcţionarilor români participanţi la planul de formare în limba franceză în cursul anului 2012, în parteneriat cu APECO, Ambasada Franţei şi Delegaţia Wallonie-Bruxelles. aprilie 2013

 • Organizarea reuniunii cu bursierii promoţiei 2012-2013 din cadrul Programului de burse „E. Ionescu", în parteneriat cu BECO-AUF, la sediul MAE. aprilie 2013 


  România participă la Luna Francofoniei în Liban, ediţia 2013

  Ambasada României în Liban va participa în acest an la Luna Francofoniei în Liban, ediţia 2013, printr-o serie de activităţi organizate în colaborare cu mai multe instituţii locale. Un program pentru copii pe tema România francofonă va marca începutul acestor activităţi la Liceul Amlieh din Beirut, la data de 7 martie. Acest program va fi prezentat, de asemenea, la Liceul Saint-Elie, în Darb El Sim, Saida la data de 21 martie.

  Ambasadorul României în Liban, Daniel Tănase, va susține o conferință cu tema Francofonia în România la campusul din Beinou al Universității Ballamand, la data de 12 martie. Expoziţia de fotografie intitulată „Memoria zidurilor. Spiritul francez în arhitectura românească" semnată de Daniel Constantinescu va fi prezentată publicului din Junieh cu ocazia Lunii Francofoniei. Vernisajul expoziţiei va avea loc la  data de 19 martie, la Municipalitatea din Junieh.

 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro) despre Ziua Francofoniei 2013.

 

Echipa Promoafaceri.com

Sursa: www.mae.ro.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Viziteaza obiectivele turistice din Ilfov, la bordul masinii companiei de inchirieri auto din Otopeni
book Cum alegi blugii pentru barbati?
book De ce este important managementul de proiect?
book Cum te ajuta un curs de marketing online oferit de Traininguri Specializate?
book Avantajele ferestrelor din lemn stratificat
book Cum găsești îmbrăcăminte pentru persoane plinute?
book Obiecte promotionale pentru o promovare eficiența a afacerii tale
book Unde se gaseste de cumparat cafea ieftina?
book Executor judecatoresc la dispozitia ta cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe – Radu!
book Rulouri exterioare – executie, montaj, intretinere - asigurate de R&C Roll Mobile
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online