Informatii articole

ARTICOLE

 

Afacere la cheie


Categorie : Articole > Afaceri
Informatie adaugata de : Pro Digital Media
publicat pe : 06.08.2019

Majoritatea dintre noi ne dorim sa fim proprii nostri sefi, sa nu trebuiasca sa avem pe altcineva care sa ne spuna mereu ce sa facem. Insa, odata ce s-a hotarat sa renunte la a fi angajat si a porni propria afacere, deciziile cu adevarat dificile se vor revarsa asupra noului antreprenor. Prima si cea mai importanta dintre ele, cea care va decide actiunile urmatoare, este daca va porni o afacere de la zero sau daca alege sa cumpere una la cheie. Exista argumente pro si contra pentru fiecare dintre aceste optiuni. Primul pare a fi acela ca startup-urile au mai multe sanse sa se transforme in esecuri, dar realitatea este ca ambele sunt la fel de riscante.
Este mult mai probabil ca bancile sa iti acorde un imprumut pentru o afacere la cheie decat in cazul unui start-up, daca aceasta promite sa aiba succes sau daca anterior s-a dovedit a fi profitabila. Pe de alta parte, costurile de pornire ale unei afaceri de la zero sunt mai reduse, dar riscul de a porni la drum cu un produs netestat sunt mult mai mari.
Din punctul de vedere al ideii de business, sa cumperi o afacere la cheie nu iti lasa foarte mult loc sa inovezi, iar sa treci un business deja existent printr-un proces costisitor de rebranding este destul de riscant. Cine achizitioneaza un proiect, trebuie sa inteleaga foarte bine ca preia si partea de responsabilitati. Cel care preia proiectul are obligatia sa-l duca la capat si sa-l implementeze.
In cazul in care aveti o idee de business buna, complet noua, ar fi mai simplu sa o claditi de la zero decat sa transformati un business si sa ii schimbati destinatia. Un business de-a gata, de exemplu amenajari locuri de joaca la cheie, inseamna ca deja veti avea la momentul deschiderii sistemele, procedurile, logistica si, in unele cazuri, chiar si resursa umana puse la punct.
Daca aveti un minimum de experienta intr-un anumit domeniu, ar fi mai sigur sa cumparati o afacere gata organizata in acel sector si sa porniti la drum mai simplu. Daca porniti un start-up intr-un domeniu nou, veti avea nevoie de o cunoastere profunda a sectorului de activitate inainte de a stabili toate procedurile, detaliile financiare, previziunile si strategia de marketing.
In prezent, fiind satui de birocratie si de legislatia prea des schimbatoare, sute tineri inscrisi in programul Start-up Nation si-au scos afacerile la vanzare pe internet. Site-urile de mica publicitate sunt pline de anunturile celor care nu mai au rabdare sa astepte sa-si vada visul implinit si-i lasa pe altii, vanzand planurile propriilor afaceri. In situatia acestor intreprinzatori sunt sute de romani care, in loc sa se intalneasca pe piata, sa faca afaceri si sa concureze unii cu ceilalti, asteapta clienti dispusi sa le cumpere afacerile la cheie. Initiatorul programului sustine insa ca toate aceste vanzari si schimburi de antreprenori nu afecteaza deloc succesul Start-up Nation.
Un aspect foarte important care v-ar putea ingrijora cand alegeti sa cumparati o afacere la cheie este istoricul acesteia. De ce este la vanzare? Toate problemele si viciile ascunse ale unui business ar trebui sa iasa la iveala prin procedura de „due diligence" in care se evalueaza starea financiara a companiei si trecutul sau. In paralel, este bine sa faceti si un studiu de piata pentru a vedea care este situatia reala in ceea ce priveste competitia. Un start-up pleaca la drum curat ca lacrima. Studiul competitiei este, insa, si aici de o importanta cruciala.
Rabdarea este si ea important de luat in calcul. In cazul unui start-up, rezultatele nu se vor arata peste noapte. Prima etapa, destul de consistenta ca timp, va insemna investitie si iar investitie. O afacere deja existenta este posibil sa genereze deja profit din ziua a doua, dar nu este obligatoriu. Asadar, exista riscuri in ambele cazuri.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Web design, creare site Ploiesti
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
book Tobogane de exterior
book Cabinet avocatură Sibiu
book Locurile de joaca gonflabile: distractia preferata a copiilor
book Funerare Rainbow - Servicii profesionale de toaletare si cosmetizare a decedatilor.
book Priceperea si maiestria specialistilor din cadrul firmelor de pompe funebre
book Baloane cu heliu
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 5 motive pentru care ar trebui sa apelezi la servicii de infiintare firme
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online