Informatii articole

ARTICOLE

 

CE: Aplicarea contractului european de vanzare-cumparare ar facilita comertul transfrontalier si ar reduce costurile


Categorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 14.11.2011

Aplicarea unui set comun de norme optionale in materie de vanzare ar facilita comertul transfrontalier, ar reduce costurile pentru intreprinderi si, in acelasi timp, le-ar oferi consumatorilor un grad mai ridicat de protectie si o gama mai larga de produse si servicii.

 

In ultimii 20 ani, piata unica europeana a generat numeroase avantaje, printre care reducerea preturilor la calatoriile cu avionul si la serviciile de roaming. Cu toate acestea, exista inca bariere in calea comertului transfrontalier, cum ar fi diferentele intre legislatiile nationale in materie de vanzari.

 

Comerciantii descurajati de procedurile complicate si costisitoare pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a se adapta la aceste diferente pierd anual contracte in valoare de cel putin 26 de miliarde de euro.

 

Contractul european de vanzare-cumparare ar inlatura aceste bariere, facilitand comertul transfrontalier si oferindu-le consumatorilor o gama mai larga de produse, preturi mai mici si un grad ridicat de protectie peste tot in UE.

 

De exemplu, in cazul in care ar primi un produs defect, clientii ar avea la indemana mai multe solutii: rezilierea contractului si recuperarea banilor, inlocuirea ori repararea produsului sau solicitarea unei reduceri de pret.

 

La aceste solutii ar putea recurge si consumatorii care descarca de pe internet (contra cost) muzica, filme, software si alte produse digitale.

 

In prezent, 44% dintre europeni declara ca nu fac cumparaturi in strainatate intrucat nu sunt siguri de drepturile de care beneficiaza.

 

Noile norme nu ar inlocui legislatia nationala - desi statele membre pot opta pentru transpunerea lor la nivel national. Insa le-ar permite agentilor comerciali sa propuna un contract optional pentru vanzari in alte tari din UE. Contractul ar fi aplicabil doar daca este propus de vanzator si acceptat de cumparator.

 

Comerciantii care ofera un astfel de contract comun de vanzare nu ar mai fi nevoiti sa se adapteze la alte sisteme nationale, ceea ce le-ar micsora costurile.

 

In prezent, firmele care doresc sa vanda in alte tari din UE trebuie sa se adapteze la pana la 26 de legislatii nationale diferite in materie de drept contractual. Cheltuielile cu consultanta juridica si traducerea si adaptarea contractelor se ridica, in medie, la 10 000 de euro pentru fiecare piata. Schimbarile necesare pe site-ul firmei pot costa, in medie, alti 3 000 de euro.

 

Potrivit unui sondaj 71% din intreprinderile europene ar alege sa utilizeze un contract european unic pentru toate vanzarile catre consumatorii din alte tari ale UE, daca acesta ar fi disponibil.

 

Propunerea trebuie aprobata de statele membre si de Parlamentul European, care si-a manifestat deja sprijinul in cadrul unui vot organizat in prima parte a acestui an.

 

Echipa Promoafaceri.com 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online