Informatii articole

ARTICOLE

 

Care sunt afacerile de referinta din Romania? Ministerul Economiei da 1,6 mil.lei ca sa afle


Care sunt afacerile de referinta din Romania? Ministerul Economiei da 1,6 mil.lei ca sa afleCategorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 25.07.2010

Ministerul Economiei vrea sa identifice zonele de afaceri de interes national si international, de referinta in Romania, si cere consultanta in acest sens, fiind dispus sa dea 1,6 milioane de lei (fara TVA).

 

Identificarea sectoarelor economice de referinta are loc in cadrul Strategiei privind Polii de Competitivitate, implementata in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE), prin care, Uniunea Europeana a aprobat acordarea catre Romania, in perioada 2007-2013, a 2,55 miliarde de euro.

 

Firmele care se vor prezenta la licitatia organizata de Ministerul Economiei pentru desemnarea consultantului in implementarea si dezvoltarea acestei strategii va trebui sa prezinte o oferta de consultanta complexa.

 

Ele va trebui sa poata face o analiza a situatiei existente (conditiile economice, punctele forte ale afacerilor de referinta pentru Romania, modele europene), sa acorde sprijin ministerului in implementarea strategiei (elaborarea Ghidului Solicitantului, consultarea pe tema ghidurilor cu potentialii beneficiari, organizarea de consultari si informari la nivel local), dar si sa faca recomandari privind planul de actiune.

 

O prima etapa a proiectului va consta in analiza informatiilor privind dezvoltarea afacerilor de referinta in Romania. Analiza va identifica sectoarele in care Romania detine in prezent un avantaj sau in care acest avantaj poate fi dezvoltat, competentele si abilitatile de baza care pot fi extinse.

 

Vor mai fi analizate, in aceasta prima etapa, volumul de intreprinderi dintr-un sector industrial existent in zone geografice sau regiuni de dezvoltare specifice, performanta individuala a acestora, rolul diversilor factori in dezvoltarea lor si relatiile existente intre intreprinderi, institutii, autoritati locale. In baza acestei analize, se va analiza modul in care Romania poate implementa modele europene in domeniul Polilor de Competitivitate.

 

In baza acestei evaluari se vor elabora trei modele de implementare a operatiunii Polilor de Competitivitate.

 

In acelasi timp va fi lansata o campanie de constientizare si consultare cu intreprinderile mari, centrele de cercetare si dezvoltare sau universitati care deruleaza activitati orientate catre industrie, camere de comert si asociatii interprofesionale, autoritati locale si agentii de dezvoltare regionala. Aceasta campanie se poate concretiza prin interviuri, reuniuni, seminarii, conferinte.

 

Dintre cele trei scheme propuse, va fi selectata una in baza careia vor fi elaborate schema de ajutor de stat si Ghidul Solicitantului.

 

Identificarea si sprijinul acordat dezvoltarii unor zone de afaceri de referinta din Romania, de nivel international, se va realiza pe baza unui apel de propuneri de proiecte lansat la nivel national. Criteriile de selectie vor lua in considerare urmatoarele aspecte: realizarea unor produse cu valoare adaugata mare, vizibilitatea internationala, "masa critica", guvernanta si parteneriat, respectiv strategia de dezvoltare economica integrata.

 

Propunerile de proiecte vor contine strategia pentru aceste afaceri, o descriere detaliata a acestora si un plan de actiune. In contextul derularii apelului de propuneri de proiecte, se va acorda sprijin pentru potentialii beneficiari.

 

In urma selectiei va fi elaborate recomandari pentru un plan de actiune privind Polii de Competitivitate in Romania. Firma care va fi implicata in acest proiect se obliga la confidentialitatea informatiilor si a datelor cu caracter comercial obtinute. Ofertele se primesc pana in 9 septembrie, data cand acestea se vor si deschide.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.minind.ro

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online