Promovare afaceri, publicare comunicate de presa
Promovare firme, servicii si produse prin articole, publicitate online evenimente


![]() |
ARTICOLE |
|
Tara noastra, ca multe alte tari din Uniunea Europeana, are o industrie foarte diversificata, care cuprinde foarte multe ramuri si domenii de activitate. O consecinta a acestui fapt va fi ca, in functie de specificul fiecarei activitati in parte, garantarea sigurantei angajatilor la locul de munca va fi o necesitate absoluta.
Prin alinierea la standardele europene, atat companiile de stat, cat si cele private trebuie sa dispuna de absolut toate echipamentele de protectie necesare asigurarii integritatii fizice a personalului.
Pentru a oferi un exemplu, personalul care isi desfasoara activitatea pe un santier din spatiul public va avea nevoie de casti de protectie, manusi si veste reflectorizante, iar angajatii din santierele inchise (constructori, electricieni, instalatori) vor necesita echipamente de protectie care sa previna sau sa limiteze gravitatea posibilelor accidente: incaltaminte de protectie, salopeta de lucru, manusi speciale.
In prezent, exista o gama deosebit de diversificata de echipamente de protectie care difera ca aspect si caracteristici, iar piesele vor fi potrivite pentru diferite activitati. Castile de protectie se vor impune in cazul inginerilor, constructorilor, personalului din exploatarile miniere, iar laborantii, chimistii si bucatarii vor avea nevoie de halate si sorturi speciale pentru a-si desfasura activitatea in conditii de siguranta deplina.
Prin urmare, industria HoReCa sau cea alimentara are nevoie sa achizitioneze echipamente de protectie variind, dupa caz, intre sorturi pentru barmani sau chelneri, bonete pentru patiseri si bucatari sau salopete speciale pentru personalul din domeniul serviciilor de curatenie, gradinari etc. Acestea sunt necesare atat pentru prevenirea accidentarilor, cat si pentru a pastra igiena la locul de munca.
Inaintea achizitionarii echipamentelor de protectie pentru angajati, asadar, orice companie sau institutie va trebui sa ia in calcul o serie de factori importanti pentru a asigura calitatea acestor accesorii sau haine de lucru. Astfel, pentru o investitie inteligenta, pe termen lung, specialistii de la Kronos.ro sunt de parere ca echipamentele de protectie alese trebuie sa bifeze aceste trei conditii:
Rezistenta si durabilitate - Indiferent de domeniul in care personalul activeaza, conditiile, extreme sau nu, contribuie decisiv la uzura echipamentelor si uniformelor de lucru. Mai mult, acestea se pot murdari si deteriora cu usurinta, motiv pentru care este indicat ca echipamentele de protectie sa fie confectionate din materiale cu o durabilitate crescuta la spalari repetate.
Tocmai de aceea, pentru confectionarea acestor piese vestimentare se folosesc bumbacul natural, tercotul, poliesterul sau alte materiale care rezista la actiunea factorilor externi.
Sa fie fabricate din materiale confortabile - Acest capitol vizeaza atat confortul termic, cat si mobilitatea, doi factori esentiali in cresterea productivitatii oricarui angajat. In acest sens, in sezonul cald se pot alege (daca siguranta angajatilor nu este influentata) echipamente de protectie cu maneca scurta sau materiale precum poliesterul, care nu retine umezeala, fiind ideal pentru exterior.
Pe de alta parte, bumbacul ofera o mai buna mobilitate, fiind folosit foarte des pentru confectionarea de echipamente de protectie adecvate diverselor industrii.
Sa fie certificate Rocert - Acest factor are o importanta deosebita, fiind decisiv atat pentru a te asigura ca beneficiezi de garantia calitatii, cat si pentru a respecta normele legislative in vigoare. Prin urmare, este indicat sa te orientezi catre echipamentele de protectie cu certificare RoCert, mai ales in cazul in care compania ta apartine industriei grele.
![]() |
ARTICOLE |
|