Informatii articole

ARTICOLE

 

Coca - Cola, Jacobs si Nescafe Gold, inferioare calitativ in Europa de Est. Ce spun companiile


Coca - Cola, Jacobs si Nescafe Gold, inferioare calitativ in Europa de Est. Ce spun companiileCategorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 14.04.2011

Produsele comercializate de Coca-Cola, piper negru si rosu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung si cafea Tchibo Espresso in supermarketurile din tarile din Europa de Est sunt mai slabe calitativ decat cele din Germania sau Austria.

 

Aceasta este concluzia unei anchete efectuate de Asociatia slovaca a consumatorilor, cu privire la produsele alimentare comercializate de marile companii multinationale in Uniunea Europeana.

 

Au fost comparate produsele prezente pe rafturile supermarketurilor din Germania, Austria, Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, potrivit site-ului www.euractiv.com.

 

Toate produsele au fost testate in laboratoare acreditate de catre Institutul National Veterinar si Alimentar Slovac.

 

"Produsele de o mai proasta calitate erau destinate «noilor» state membre UE. Produsele de calitate inferioara nu erau niciodata prezente in supermarketurile nemtesti sau austriece", a declarat presedintele Asociatiei, Milos Lauko, jurnalistilor la prezentarea rezultatelor anchetei.

 

Dintre produsele testate, doar ciocolata Milka s-a dovedit a avea aceeasi calitate in toate esantioanele. Piperul Kotanyi, din contra, este produsul cel mai diferit de la o tara la alta.

 

Ce spun companiile vizate

 

Desi Kotanyi ambaleaza produsele destinate tuturor supermarketurilor intr-un singur loc, continutul ambalajelor difera de la un loc la altul.

 

Produsele cumparate in Ungaria, Slovacia si Austria sunt peste valoarea impusa de normele de umiditate impuse, astfel ca cele destinate pietei bulgare contineau mai multe boabe de piper zdrobite si deteriorate in comparatie cu altele, cu pana la zece procente de aditivi indezirabili.

 

Piperul rosu cumparat din Bulgaria nu continea decat 108,9 grame de extract de piper rosu la kilogram, in timp ce acela cumparat din Austria continea 140 de grame la kilogram.

 

"Responsabilul cu calitatea" la Kotanyi, Elisabeth Voltmer, a spus ca produsele lor trebuie sa fie conforme cu o singura norma.

 

"Diferentele care au fost depistate nu pot fi explicate decat prin faptul ca loturile de materie prima difera, momentele de productie difera si (...) exista variatii in perioadele de rotatie", a spus Elisabeth Voltmer, cand i s-a cerut sa comenteze rezultatele anchetei.

 

"Este o provocare pentru mentinerea standardelor de calitate de la an la an, dar am reusit sa excludem produsele care nu indeplinesc cerintele noastre. Nu este absolut deloc intentia noastra sa vindem produse de calitate diferite in diferite tari", a adaugat Voltmer.

 

In ceea ce priveste Coca-Cola, testele au demonstrat ca bautura comercializata in Slovacia, Bulgaria si Romania continea izoglucoza de porumb care este mai ieftina decat zahar traditional (zaharoza) care este folosita pentru bautura din Germania, Austria, Polonia si Republica Ceha.

 

"Produsele noastre au aceeasi calitate in Europa si in toata lumea si se obtin pe baza unei retete pe care o folosim de 125 de ani. In unele tari folosim diferite tipuri de indulcitori, dar acest lucru nu se reflecta in calitatea produsului nostru", a declarat pentru EurActiv, responsabilul de comunicare de la Coca Cola, Ibolya Szabo.

 

In acelasi timp, reprezentantii companiei au precizat pentru EurActiv Slovacia ca acest indulcitor este de asemenea folosit in Statele Unite ale Americii si ca diferentele sesizate sunt rezultatul unor considerente tehnice din procesul de productie.

 

In ceea ce priveste Nescafe Gold, "reteta (...) difera in supermarketurile europene in functie de preferintele consumatorilor care variaza de la o piata la alta", a explicat responsabilul de afaceri comerciale al biroului din Praga a societatii Nestle, Martin Walter.

 

"Pot exista diferente in procesul de prajire rezultand o culoare diferita a boabelor. Gustul depinde in egala masura de amestecul boabelor de Arabica si Robusta. Nici Nestle Cehia, nici Nestle Slovacia nu are dreptul sa comenteze despre cafeaua vanduta in supermarketurile din diferite tari, decat in Cehia si Slovacia", a precizat, pentru EurActiv, Martin Walter.

 

Reprezentantii Tchibo si Kraft Foods (care detin marcile Milka si Jacobs Kronung) nu au raspuns cererii de a comenta aceste rezultate ale anchetei.

 

Rezultatele testelor au fost transmise comisarului european insarcinat cu protectia consumatorului, in timpul unei vizite in Slovacia.

 

Reprezentantii Comisiei Europene din Slovacia, care a finantat ancheta, au declarat ca cei de la Bruxelles va trebui sa decida ce vor face cu aceste rezultate.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: webdesign-guru.co.uk


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online