Informatii articole

ARTICOLE

 

Gata cu sicanarea firmelor! Niciun control nu se va putea repeta decat dupa doi ani


Categorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 11.03.2010

 

Ministerul Economiei vrea sa elimine situatiile in care firmele, mai ales cele mici, sunt supuse sicanarii si intimidarii de catre institutiile de control, prea zeloase in a verifica, in mod frecvent, activitatea contribuabililor.

 

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control, documentul fiind postat, pentru dezbatere publica, pe site-ul institutiei.

 

Proiectul de act normativ vizeaza eliminarea controalelor repetate nejustificat la acelasi agent economic, astfel incat activitatea firmelor sa fie cat mai putin afectata ca urmare a activitatilor de control.

 

Noile prevederi propuse de Ministerul Finantelor arata ca "Dispunerea nejustificata de controale repetate, cu aceeasi tematica la acelasi contribuabil, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei".

 

"Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de organele ierarhic superioare ale conducatorului organului de control specializat care a dispus nejustificat efectuarea controlului repetat. Control repetat nejustificat, in intelesul prezentei legi, este controlul efectuat in cursul a doi ani calendaristici consecutivi, de catre acelasi organ de control specializat, la acelasi contribuabil, in absenta unor elemente care sa justifice temeinic efectuarea controlului respectiv (solicitari exprese ale unor autoritati publice, cazuri flagrante, suspiciuni intemeiate de producere a unor infractiuni, etc.)", sunt alte paragrafe pe care Ministerul Economiei intentioneaza sa le introduca in Legea 252/2003.

 

In expunerea de motive a proiectului de lege, initiatorii arata ca documentul a fost elaborat pentru ca, mai ales in cazul contribuabililor mici, controalele dese si nejustificate sunt percepute ca metode sicanare si de intimidare.

 

Pe de alta parte, controalele derulate la intervale scurte de timp presupun perturbarea activitatii contribuabilului, deoarece acesta trebuie sa mobilizeze aproape intreg personalul pentru a furniza inspectorilor de control datele solicitate, documentele si orice alte informatii.

 

Noile prevederi urmeaza sa fie aplicate, daca vor fi adoptate, institutiilor cu atributii in domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea in constructii, protectia consumatorului, protectia muncii, inspectia muncii, protectia impotriva incendiilor.

 

Echipa Promoafaceri

 

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online