Informatii articole

ARTICOLE

 

Paradox romanesc: in plin faliment al IMM-urilor, organizam Saptamana Europeana a acestora


Paradox romanesc: in plin faliment al IMM-urilor, organizam Saptamana Europeana a acestoraCategorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 28.03.2010

 

Romania este inclusa pe lista tarilor care vor organiza evenimente in cadrul "Saptamanii europene a IMM-urilor 2010" sub sloganul "Propulsarea campionilor in afaceri", in conditiile in care tot mai multe firme au in plan inchiderea activitatii, reorganizarea sau deschiderea procedurilor de insolventa sau de faliment.


Proiectul este conceput la nivel european, ca o initiativa a Comisiei Europene de promovare a antreprenoriatului de succes si a imbunatatirii mediului de afaceri.

 

Initiata in 2009, "Saptamana europeana a IMM-urilor" s-a bucurat de un real succes in Europa, unde s-au organizat peste 1.200 de evenimente - targuri, conferinte, seminarii, zile ale portilor deschise, manifestari artistice, activitati online, networking, seminarii sau ateliere.

 

In 2010, proiectul include 37 de tari, celor 27 state membre alaturandu-li-se Albania, Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FRIM), Islanda, Israel, Liechtenstein, Muntenegru, Norvegia, Serbia si Turcia. Asadar, Romania este in continuare pe lista.

 

Ce prevede, teoretic, acest program. Ca perioada de desfasurare, el este programat in lunile mai si iunie, cu perioada de varf 25 mai - 1 iunie. Evenimentele "Saptamanii europene a IMM-urilor" trebuie sa fie inregistrate cu o luna calendaristica inainte de a avea loc (pentru a evita ca inregistrarile de ultim moment sa nu fie publicate la timp) si nu mai tarziu de 24 mai (pentru evenimentele din iunie). Organizatori ai evenimentelor sunt atat organizatiile patronale, cat si autoritatile nationale sau locale.

 

Fiecare eveniment va pune accentul pe teme specifice precum povara administrativa, falimentul si inceputul de la zero, strategia comerciala, sprijinul acordat intreprinderilor, responsabilitatea sociala a companiilor, educatia antreprenoriala, eficienta mediului/energetica, antreprenoriatul feminin, finantele, dezvoltarea, inovarea, internationalizarea, antreprenoriatul social, infiintarea, subcontractarea, problemele fiscale si juridice sau transferul afacerii, potrivit programului.

 

Ultimele statistici arata ca falimentele ar putea exploda in perioada 2010 - 2011, in conditiile in care doar 2% dintre firmele care au intrat in insolventa in anul anterior au reusit sa se reabiliteze.

 

Masurile fiscale anticriza ale Guvernului, departe de a incuraja mediul de afaceri, au instituit biruri si mai mari, desi, la nivel declarativ, situatia ar trebui sa fie diferita.

 

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, anul trecut peste 133.000 de firme si-au suspendat activitatea, de peste 11 ori mai multe decat in 2008. Majoritatea dintre acestea au fost intreprinderi mici si mijlocii.

 

Anul 2010 nu a inceput nici el bine, in primele doua luni, numarul firmelor intrate in insolventa depasind 4.000, cu 35% peste nivelul din perioada similara a anului trecut, potrivit ONRC. De asemenea, numai in ianuarie, peste 6.000 de firme au decis sa-si suspende activitatea.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online