Informatii articole

ARTICOLE

 

Semnificatia insemnarii INRI pe crucea de la capataiul decedatului

Semnificatia insemnarii INRI pe crucea de la capataiul decedatuluiCategorie: Articole > Afaceri
Informație adăugată de: One Marck International SRL
publicat: 18.08.2021

Unul dintre cele mai importante produse care necesita sa fie achizitionate in cazul unui deces este crucea care insoteste sicriul. Aceasta poate fi cumparata si de la firmele care ofera servicii dedicate, precum Funerare Ieftine care ofera inclusiv pachete de servicii funerare sector 1.

 

Crucea de la capataiul defunctului are o semnificatie si o simbolistica aparte, facand trimitere la inceputul vietii eterne a sufletului ce se uneste cu divinitatea.

Fiind unul din principalele simboluri ale crestinismului, crucea este foarte importanta pentru toate Tainele principale ale ortodoxiei, printre care este inclusa si inmormantarea. Crucea reprezinta un simbol esential pentru crestinii de pretutindeni si se regaseste in ceremonia religioasa de inmormantare, de nunta, de botez, dar si in Taina Sfintei Spovedanii si Impartasanii.

 

Importanta crucii in procesul de inmormantare

Cei care apeleaza la Funerare ieftine, firma de pompe funebre sector 1, vor primi in pachetul funerar ales sicriul si crucea care sunt principalele simboluri ale trecerii in lumea de dincolo. Pe crucea defunctului se va scrie numele complet al acestuia, data nasterii si data decesului si inscriptia INRI.

Daca este de inteles de ce se trece pe cruce data nasterii si a mortii, dar si numele defunctului, in ceea ce priveste inscriptia INRI oamenii inca mai au nelamuriri. Aceasta inscriptie semnifica „Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor" (prescurtat: INRI) si este plasata pe bara transversala superioara a crucii.

 

Principalele tipuri de cruci crestine

De-a lungul secolelor, aspectul crucii s-a modificat oarecum, fiecare cult dezvoltandu-si propria versiune. Din acest motiv, este important sa se deosebeasca crucea ortodoxa de alte tipuride cruci. Crucea ortodoxa este de tipul:
• cruce cu 4 colturi, cel mai vechi tip de cruce, datand din biserica crestina timpurie;
• cruce cu 6 colturi, cel mai comun tip de cruce, care se intalneste pe mormintele crestinilor ortodocsi. Aceasta forma este cunoscuta sub forma de crucea ruseasca, fiind o versiune a crucii ortodoxe;
• cruce cu 8 colturi, o forma veche a crucii ortodoxe, care se gaseste pe acoperisurile mai multor biserici si catedrale, precum si morminte.

 

Ce semnificatie are toiagul in procedeul de inmormantare?

Un alt element foarte important al ceremoniei de inmormantare este toiagul, lumanarea in forma rotunda, care este rasucita in mod spiralat si care se aprinde in timpul slujbelor tinute de preot si pe parcursul celor 3 zile inainte de inmormantare. Aceasta lumanare simbolizeaza lumina cu care crestinul il va intampina pe Dumnezeu.

Se considera ca toiagul este lumanarea care insoteste sufletul prin lumina oferita de flacara, contribuind la purificare, astfel incat sufletul sa ajunga in Rai. Toiagul se aprinde cand clopotele bisericii incep sa bata si se aprinde si se stinge dimineata, la pranz si seara in fiecare zi pana la inmormantare. In ceremonia de inmormantare, aceasta lumanare ramane aprinsa pana cand defunctul este ingropat.

Crediciosii cred ca dupa ce se consuma lumanarea, nu mai ramane nimic din ceea ce reprezinta pacat, lucru care semnifica drumul de intoarcere spre un nou inceput.

In concluzie, pe laga coroane pt inmormantare, in ceremonia de inmormantre sunt implicate numeroase simboluri si obiceiuri stravechi care vin din credinta ca dupa moarte exista viata vesnica. Crucea este unul din cele mai importante simboluri pentru crestini care reprezinta patimile, moartea si invierea Domnului.Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole de aceeasi firma:
book Transportul funerar in localitati din Romania
book Ce trebuie facut in caz de deces
book Traditii funerare crestine
book Noul site Funerare-Ieftine.ro, mai rapid si usor de accesat
 

Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Simulatorul En-ROADS, o soluție educațională pentru combaterea schimbărilor climatice în afaceri
book Proiecte SMART pentru 2023: trafic urban și sănătate virtuală cu AI
book Transportul funerar in localitati din Romania
book 5 motive pentru care ar trebui sa apelezi la servicii de infiintare firme
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online