Informatii articole

ARTICOLE

 

Statul ajuta afacerile tinerilor: da cu o mana, ia cu zece. Aflati care sunt conditiile


Categorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 25.02.2010

 

Tinerii care doresc sa demareze o afacere primesc numeroase promisiuni de facilitati, conditionate insa de indeplinirea mult mai multor obligatii, printre care profit, plan de afaceri agreat si obiect de activitate limitat.

 

Potrivit unui proiect de lege, care momentan nu are o metodologie, statul incurajeaza tinerii de pana la 35 de ani, care debuteaza in lumea afacerilor, sa investeasca intr-o microintreprindere denumita firma-starter.

 

Obiectul de activitate al firmei trebuie sa fie limitat la cinci domenii potrivit CAEN si sa nu se refere la jocuri de noroc, tranzactii imobiliare, servicii financiare, productie sau comercializare de armament sau explozibil.

 

Firma infiintata beneficiaza de facilitatile aferente calitatii de "starter" timp de trei ani de zile de la data inregistrarii la oficiul registrului comerțului doar daca este activa economic şi isi plateste toate darile catre stat, iar daca are "activitate exceptionala" poate deveni intreprindere mica, mijlocie sau mare cu pastrarea facilitatilor. Neplata datoriilor in termen de 45 de zile de la scadenta acestora duce la pierderea calitatii de firma starter.

 

Proiectul de lege prevede ca "in afara obligatiilor stabilite prin acte normative in vigoare, aplicabile oricarui agent economic", firma starter are și patru obligatii specifice. In termen de 10 zile de la infiintare, firme trebuie sa anunte Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri sau Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM pentru a fi luata in evidenta pentru a fi supravegheata cu privire la indeplinirea tuturor obligatiilor.

 

In al doilea rand, firma trebuie sa prezinte acestor institutii, in cel mult 30 de zile de la infiintare, un plan financiar pe termen de cel putin trei ani, "intocmit de catre un expert financiar certificat si agreat de o entitate (banca, institutie financiara nebancara, fond de garantare etc.) care poate să asigure, potrivit legii, finantarea afacerii respective".

 

In al treilea rand firma trebuie sa reinvesteasca integral profitul realizat in anul fiscal precedent si sa-l capitalizeze, astfel incat, la sfarsitul primilor trei ani de activitate, capitalul social al firmei sa fie de cel putin 5.000 euro, echivalent in lei la cursul Bancii Nationale a României.

 

In al patrulea rand, proiectul de act normativ prevede ca titlurile de capital apartinând societatii in cauza nu pot fi ofertate sau tranzactionate in mod public. Pe de alta parte, guvernul promite insa facilitati, dar doar dupa indeplinirea, evident, a altor conditii. Astfel, firma poate fi inregistrata pe cale electronica, dar numai după ce actele sunt verificate la ghiseul unic de la registrul comertului.

 

Firma este scutita de la plata impozitului pe profit, in primii trei ani de activitate, doar dacă indeplineste conditiile legale, masura fiind aplicabila inca doi ani, dar doar in conditii exceptionale, una dintre ele fiind angajarea pe durata nedeterminata a cel putin sapte tineri sau a somerilor. Angajatorul nu va plati impozit pe salarii pentru trei salariati dar doar daca este vorba de un venit impozabil nominal egal cu salariul mediu brut pe economie.

 

Printre alte facilitati promise se afla prioritate la consultanta, la inchiriere de spatii pentru desfasurarea activitatii in cadrul structurilor de sprijinire a afacerilor, gratuitate la instruire dar doar la cea efectuata de MIMMCMA si unitatile subordonate, scutire de la plata taxelor vamale comunitare pentru acele mijloace fixe amortizabile care se importa si care sunt destinate pentru dezvoltarea activitatii proprii, perioada de gratie privind rambursarea de credite.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
book Sfaturi utile pentru o cariera de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online