Informatii articole

ARTICOLE

 

Statul sprijina artizanatul si mestesugurile: 20 de operatori economici se bat pe un milion de lei


Statul sprijina artizanatul si mestesugurile: 20 de operatori economici se bat pe un milion de leiCategorie : Articole > Afaceri
publicat pe : 28.03.2010

 

Douazeci de operatori economici care activeaza in sectorul mestesugurilor si al artizanatului vor beneficia, in 2010, de fonduri nerambursabile de un milion de lei din partea statului.


Procedura de implementare a Programului national multianual pe perioada 2002 - 2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului a fost publicata in 22 martie, in Monitorul Oficial. Lista conditiilor pe care operatorii economici trebuie sa le indeplineasca pentru a fi eligibili este lunga.

 

Potrivit documentului, pot primi finantare IMM-uri, societati comerciale, societati cooperative, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si asociatii profesionale sau fundatii.

 

Acestia trebuie sa aiba capital social integral privat, sa realizeze o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei sau sa detina active totale care nu sa nu depasesca echivalentul in lei a 43 milioane euro.

 

Alte conditii sunt cel putin un an de activitate, obiectul de activitate legat de mestesuguri si artizanat, plata tuturor taxelor, o medie mai mica de 250 de angajati pe an, profit in ultimul an fiscal, cel putin cinci puncte la evaluarea formularului de preselectie. De asemenea, operatorii economici nu trebuie sa fie in dificultate, in reorganizare judiciara, lichidare, insolventa, faliment sau suspendare.

 

Banii primiti pot fi folositi la activitati de promovare prin participare la targuri, expozitii nationale si internationale, participari la misiuni economice in strainatate.

 

De asemenea, fondurile pot fi utilizate la crearea de site-uri pentru prezentarea activitatii, pentru promovarea on-line a produselor, pentru achizitionarea de calculatoare, dar si de unelte si echipamente diverse necesare in productie.

 

Productia de materiale tiparite de promovare a produselor de arta populara, artizanat si a mestesugurilor, participarea la cursuri de pregatire in domeniu atat in tara, cat si in strainatate, dar si certificarea unui sistem de management sunt alte posibilitati de folosire a banilor.

 

Valoarea fondurilor acordate beneficiarilor va reprezenta echivalentul a maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca suma de 50.000 lei pentru fiecare beneficiar, iar diferenta de 10% va reprezentă aportul propriu al beneficiarului.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book 5 motive pentru care ar trebui sa apelezi la servicii de infiintare firme
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book De ce sa optati pentru servicii funerare in Bucuresti de la Casa Funerara Eva
book Curiozitati despre gardurile electrice
book Beneficiile pe care vitrinele frigorifice orizontale le ofera afacerilor comerciale
book Cum te ajuta Cria Soft in procesul de fiscalizare al casei de marcat?
book Doua trend-uri in contabilitate pentru anul 2019
book Jobslist, o noua sursa de locuri de munca pentru cei care cauta sa evolueze
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online