![]() |
ARTICOLE |
|
Fermierii care se ocupa cu cresterea animalelor se afla deseori in cautar de metode avansate pentru a asigura protectia tarcurilor si terenurilor agricole impotriva potentialilor daunatori. Pentru cei care nu sunt multumiti de metodele obisnuite de combatere a daunatorilor, oferta de repelenti disponibili in piata de profil reprezinta cu siguranta o solutia viabila.
Industria repelentilor a avansat, lasand in urma vechile metode de indepartare ale daunatorilor. Sperietorile de ciori si otravurile periculoase au lasat loc unor produse specializate si mult mai eficiente, cu ajutorul carora culturile agricole se dezvolta in siguranta.
De ce sa folosim repelenti?
Prin repelenti intelegem acele substante solide ori lichide, cu ajutorul carora pasarile si animalele daunatoare sunt indepartate. Chiar si in cazul insectelor, pasarilor, animalelor domestice, repelentii actioneaza gonind daunatoarele fara a le produce agresiuni.
Repelentii pot fi utilizati prin diverse metode, de la presarare, pulverizare sau pensulare. Acestia actioneaza creand senzatii neplacute daunatorilor prin intermediul mirosurilor, sunetelor puternice sau al iritatiilor produse de substantele care acopera obiectele cu care daunatorii intra in contact. Exista numeroase cazuri in care metodele de combatere mai sus mentionate trebuie sa fie aplicate cu o anumita regularitate, pana in momentul in care animalele renunta sa mai dea tarcoale lcurilor de unde le vrem indepartate.
Tipuri de repelenti
Cele mai importante tipuri de repelenti sunt urmatoarele:
Tepii
Tepii anti pasari sunt folositi pentru a indeparta pasarile care se aseza pe anumite locuri. Tepii sunt dispusi in banda si sunt fabricati din substante plastice sau metalice, fiind plasati in linie, la distante egale. Pentru a evita deteriorarea acestora este indicat ca materialul din care sunt confectionati sa fie metal inoxidabil, tinand cont de faptul ca acestia urmeaza sa fie expusi intemperiilor vremii. Cel mai adesea, tepii repelenti sunt utilizati pentru a indeparta porumbeii, insa pot fi folositi cu succes si impotriva ciorilor si altor pasari in general, fara a le produce rani.
Gel repelent
Acest repelent este utilizat in acele locuri in care este imposibila instalarea tepilor. Gelul repelent este folosit pe cabluri, sarme, pervaze sau garduri, si in orice alt loc in care poate fi aplicat cu scopul de a indeparta si preveni sosirea daunatoarelor. Gelul repelent nu are un efect indelungat, iar dupa cateva luni trebuie re-aplicat, astfel ca desi este eficient, este de preferat utilizarea tepilor anti pasari in locurile in care este posibila instalarea acestora.
Tunuri de pocnituri
Tunurile de pocnituri provoaca zgomote puternice la intervale scurte si regulate, speriind animalele si impiedicandu-le astfel sa ramana in zona in care sunt montate. Aceste aparate sunt de diverse tipuri si actioneaza cu o eficienta relativa, in functie de daunatorii si reactiile acestora. In plus, pentru unele animale sunt folosite cu succes si aparatele cu emisie de ultrasunete.
Daca cultura agricola este amenintata de cartite, o alta metoda eficienta impotriva lor este utilizarea unor repelenti sub forma fumigenelor sau a pastilelor, care sunt amplasate in galerii. Procedand astfel, zona va fi eliberata cu mai mare eficienta decat cu ajutorul ultrasunetelor.
Repelenti eficienti usor de achizitionat
Daca stii de ce tip de repelenti vrei sa te folosesti, exploreaza oferta de produse specializate de aici si plaseaza cu usurinta si rapid o comanda online. Contacteaza personalul calificat de la Pesticide Az si informeaza-te complet cu privire la produsul dorit, pentru a te asigura ca scapi repede de daunatori, ca sa te poti bucura in deplina siguranta de roadele muncii tale.
![]() |
ARTICOLE |
|