Informatii articole

ARTICOLE

 

Sfaturi si pareri Gradinamax - Cum sa ai o gradina frumoasa in plin soare

Sfaturi si pareri Gradinamax  - Cum sa ai o gradina frumoasa in plin soareCategorie: Articole > Agricultura
publicat: 29.04.2021

Deși majoritatea plantelor iubesc soarele, ce e prea mult strică. Să ai o grădina frumoasă în plin soare este o sarcină destul de dificilă, dat fiind faptul că vara căldura și radiațiile soarelui pot dăuna plantelor. Apoi, ai nevoie de un furnizor de încredere pentru plantele ce vor crește la tine în grădină. Dacă ai căutat Grădinamax păreri, poate că ai găsit nu cele mai bune lucruri întotdeauna.

 

Noi îți confirmăm că echipa Grădinamax este demnă de toată încrederea, iar la ei în catalog vei găsi o gamă largă de plante, ce vor răspunde tuturor cerințelor. Pe lânga asta, când vine vorba de Grădinamax păreri, trebuie să fim conștienți că un magazin real are atât clienți mulțumiți cât și clienți mulțumiți. Dacă găsiți un magazin numai cu recenzii pozitive și clienți mulțumiți, sfatul nostru este să fugiți, ceva nu este în regulă cu acel magazin sau furnizor.

 

  • Ce înseamnă în plin soare?

Termenul "în plin soare", sau simbolul afișat pe eticheta unei plante, poate fi destul de confuz. Când vine vorba de lumina necesară dezvoltării plantelor, lucrurile par simple, deși nu este deloc așa. Așadar, ce înseamnă "în plin soare" sau "parțial însorit" mai exact? Experții și companiile care furnizează plante, cu tot cu etichetele aferente, vor să spun atunci când menționează "în plin soare" că planta are nevoie de 6 până la 8 ore de soare direct, sau mai mult, pe zi. Cele cu mențiunea "parțial însorit" au nevoie de 4 până la 6 ore de soare direct într-o zi, preferând puțin mai multă umbră.

 

Atunci când planifici o grădina amplasată pe un teren însorit, trebuie să determini numărul de ore de soare direct, nefiltrat, pe care îl va primi fiecare bucată de grădină. Vei fi surprins(ă) să descoperi că arborii și clădirile din apropiere ajung să umbrească zone din grădină, la un moment dat, în funcție de cum se mișcă soarele pe cer. Lumina soarelui se poate schimba, de asemenea, odată cu anotimpurile. Un petic de grădină ce se bucură de plin soare înainte de înfrunzirea copacilor poate fi locul ideal pentru bulbii de primăvară, dar nu va fi corespunzător pentru plantele perene iubitoare de soare pe timp de vară. Deci calculează toate orele de soare disponibile într-o zi, din moment ce aceste ore pot fi continue sau fragmentate pe mai multe momente.

 

  • Alegerea plantelor pentru grădinile însorite

Atunci când alegi plante pentru grădină, trebuie să ai în vedere două aspecte. Trebuie să cunoști zona climatică de rezistență a plantelor, ceea ce indică dacă o plantă este potrivită pentru condițiile climatice dintr-o anumită zonă, și necesarul minim zilnic de lumină solară a plantei. Zona de rezistență poate fi regăsită pe eticheta plantei sau se poate afla printr-o simplă navigare pe Internet. Atunci când verificăm zona de rezistență, trebuie să ne uităm la limita minimă, ceea ce indică cea mai scăzută temperatură ce poate fi suportată de plantă, și limita maximă, care reflectă cele mai înalte temperaturi la care plante se poate încă dezvolta normal.

 

Prin alegerea plantelor pentru o grădină însorită, te asiguri că acestea se vor dezvolta armonios în plin soare, în loc să se ofilească. Flori precum zinnia, care sunt rezistente la căldură și secetă, vor adăuga culoare unei grădini însorite alături de alte plante perene iubitoare de lumină. Te poți inspira și din flora locală, care îți va oferi indicii legate de necesarul de lumină a anumitor plante. Arbuștii iubitor de soare, precum hibiscusul, sau cei purtători de fructe, ca și coacăzul, se descurcă de minune atunci când primesc cât mai multă lumină solară. Tomatele și căpșunii, de asemenea, sunt mai productive atunci când sunt pozitionate în soare. Toate le poți găsi la Grădinamax, în catalogul lor generos de produse.

 

  • Îngrijirea plantelor în plin soare

Atunci când planifici o grădină însorită, grupează plantele în funcție de necesarul lor de apă și substanțe fertilizante. Multe plante iubitoare de soare apreciază un sol uscat, dar unele au nevoie de multă umiditate și nutrienți. Așadar, grupează plantele tolerante la secetă, precum ierburile Mediteraneene, separat de trandafiri sau legume cu un necesar mai mare de apă. Vei reduce timpul necesar pentru îngrjire și te vei bucura de rezultate mult mai bune atunci când plantele primesc ceea ce au nevoie.

 

Atunci când uzi grădina, udă din abundență, pentru a încuraja dezvoltarea rădăcinilor în adâncime. Aceasta va ajuta planta să reziste mai bine la secetă și vânt, doi factori des întâlniți în grădinile însorite. Un strat de mulci cu o grosime de 6 până la 9 centimetri va ajuta cu reținerea umezelii în sol și cu controlul temperaturii, evitând situațiile în care temperatura la nivelul solului variază mult. Apoi, fertilizarea plantelor va spori starea lor de sănătate, rezistența lor și productivitatea lor. Așadar, alege fertilizanți premium, pentru a te asigura că plantele vor primit tot ce au nevoie.Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cele mai interesante idei de irigatii pe care le ai la indemana
book Protejeaza-ti cultura de fructe si legume cu o plasa de umbrire perfecta
book Butoi vin – de ce sa alegi un recipient de depozitare din plastic
book Tot ce trebuie sa stiti despre adjuvanti si rolul lor in agricultura. Set de reguli ce va vor fi folositoare
book Descopera Score fungicid, tratamentul eficient pentru pomi si plante
book Care sunt cei mai intalniti repelenti si cum sunt folositi impotriva daunatoarelor?
book Folositi repelenti pasari pentru siguranta casei si a terenurilor
book Ce tipuri de seminte de porumb calitative sunt disponibile pe piata din Romania?
book Ce trebuie sa știi despre componentele unui tractor
book Cum scapam de coropisnite? Cele mai bune metode de combatere a daunatorilor
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online