Informatii articole

ARTICOLE

 

Cum sa avem grija de semineu in sezonul rece

Cum sa avem grija de semineu in sezonul receCategorie: Articole > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat: 15.01.2021

Pentru o bună funcționare a șemineului și pentru evitarea problemelor și hazardelor, este recomandată o întreținere adecvată a acestuia pe parcursul sezonului rece. Această perioadă este momenul anului în care folosim cel mai mult un șemineu pe lemne, bazându-ne pe căldura ce o oferă zi de zi. Așadar, este mai mult decât important să menținem șemineul într-o stare bună de funcționare prin efectuarea unui set de mici operațiuni, menite să păstreze funcționalitatea optimă și integritatea șemineului.

 

Proprietarii de șeminee ar trebui să știe că aceste operațiuni de întreținere nu sunt bune doar pentru o ardere bună a lemnelor, dar și pentru evitarea unei serii de probleme grave. Deși șemineele pe lemne sunt o sursă grozavă de încălzire, și aduc un aport deosebit ambianței din cămin, ele vin și cu o serie de hazarde. Grija pe care o ai față de șemineul tău, în special în sezonul în care focurile sunt frecvente, te va ajuta să te bucuri de șemineul tău în siguranță.

 

  • Îndepărtează cenușa

În lunile reci, este bine să urmărești nivelul de cenușă acumulată în șemineu. Prea multă cenușă poate cauza stingerea focului în șemineu destul de repede. Astfel, vei întâmpina greutăți în aprinderea și menținerea focului în șemineu, ceea ce va avea consecințe și asupra căldurii generate în interiorul casei. Îndepărtarea cenușei ar trebui făcută cu regularitate, deși nu trebuie făcută zilnic sau să se îndepărteze cenușa în totalitate. Un centimetru sau doi de cenușă în șemineu va ajuta la pornirea și menținerea focului.

Cenușa colectată din șemineu poate fi apoi depozitată într-un recipient ignifug și folosită în alte scopuri. De exemplu, cenușa reprezintă un compost foarte bun pentru grădini, deci poate fi împrăștiată pe sol unde vor exista culturi de legume în primăvară. De asemenea, poate fi cernută peste alei de beton pentru topirea peliculei de gheață.

 

  • Curăță sticla șemineului

În timp, funinginea se depune pe ușa de sticlă a șemineului, iar îndepărtarea acestui strat de reziduu este importantă pentru menținerea unui focar curat. O sticlă curată înseamnă de asemenea o priveliște mai clară asupra focului și o atmosferă mai plăcută în aproprierea șemineului. Pentru o curățare eficientă a sticlei, specialiștii recomandă folosirea unei lame. Aceasta va îndepărta straturile mai groase de funingine. Pentru straturile mai subțieri se poate folosi apă cu săpun.

Curățarea sticlei se poate face chiar și cu cenușă din șemineu. Cu ajutorul unei bucăți suficiente de ziar, ce a fost puțin înmuiată în apă apoi in cenușă, se poate șterge funinginea de pe sticlă prin mișcări circulare și de frecare.

 

  • Curăță focarul

Așa cum se întâmplă cu sticla de la ușa șemineului, și focarul poate fi pătat de funingine. Pentru a menține pereții focarului curați și fără funingine, curățarea lui trebuie făcută periodic, mai precis la fiecare 6 săptămâni. Focarele din ciment pot fi curățate cu înălbitori pe bază de oxigen; focarele din plăci au nevoie de apă și peroxid de hidrogen; iar focarele din cărămizi pot fi curățate cu apă, o perie mai dură, și o soluție specială de curățat cărămizi.Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Metodă inovatoare de reducere a emisiilor de carbon în producția de beton
book Unavia.ro anunta cel mai mic pret/mp pentru case la cheie langa Bucuresti
book Alegerea proiectului pentru casa
book Scari din lemn masiv pentru interiorul caselor cu etaj
book Gaseste cada de baia potrivita pentru baia ta in magazine online
book Cum alegi o usa de intrare in apartament
book De ce sa alegi usi din lemn in Bucuresti
book Descopera o gama diversificata de cazi de baie in oferta magazinului Admina.com
book Traverse de cale ferată / wooden railway sleepers
book Pamirco – prezentare servicii
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online