Informatii articole

ARTICOLE

 

Dupa salile de sport, urmeaza cele polivalente. Vor fi construite 30 cu 1,3 miliarde de lei


Dupa salile de sport, urmeaza cele polivalente. Vor fi construite 30 cu 1,3 miliarde de leiCategorie : Articole > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat pe : 14.01.2011

Treizeci de sali polivalente vor fi construite in Romania pana in 2016, proiectul, care are in vedere pregatirea sportivilor pentru competitii internationale, avand o valoare de 1,3 miliarde de lei.

 

Cele 30 de sali polivalente vor fi construite in majoritatea judetelor.

 

Programul va necesita 21,5 milioane de lei in acest an, 193,5 milioane de lei in 2012 si cate 430 de milioane de lei in 2013 si 2014. In 2015 si 2016 investitiile in salile polivalente vor totaliza 280 de milioane de lei.

 

"Finantarea programului se asigura din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, alocatii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public - privat, precum si din alte surse de finantare legal constituite", se arata in proiectul de hotarare de Guvern, elaborat de minister.

 

In cadrul programului vor fi construite sali polivalente cu 15.000 de locuri, cu 10.000 de locuri si respectiv cu 5.000 de locuri.

 

"La momentul actual infrastructura sportiva este veche, deteriorata si nu mai corespunde standardelor internationale. Pe teritoriul Romaniei nu exista in prezent sali polivalente care sa corespunda standardelor internationale privind pregatirea sportivilor si organizarea de competitii internationale. Acest fapt obliga sportivii romani sa evolueze in competitiile oficiale, (Campionate Mondiale, Europene, Cupe europene, etc) organizate in alte tari, la nivel de competitivitate redus. Pe de alta parte, lipsa unor sali omologabile international lipseste iubitorii sportului din Romania de vizionarea directa a intrecerilor sportive de nivel international", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare elaborat de Ministerul Turismului si postat din 13 februarie pe site-ul institutiei.

 

Proiectul are in vedere, pe de o parte, asigurarea unor conditii optime pentru desfasurarea de activitati sportive, posibilitatea organizarii unor competitii internationale oficiale majore, a pregatirii echipelor sportive, a pregatirii echipelor de performanta, a echipelor reprezentative. Totodata, prin omologarea internationala a acestor sali, se da posibilitatea organizarii in Romania a unor competitii internationale majore in fata publicului roman, se mai arata in proiect.

 

In al doilea rand, in aceste sali vor putea fi organizate diverse evenimente artistice, reuniuni, expozitii.

 

In al treilea rand, construirea de sali polivalente va conduce la revigorarea societatilor comerciale avand ca principal obiect de activitate proiectarea obiectivelor de investitii in domeniul constructiilor si executia de lucrari de constructii.

 

Proiectul va fi derulat prin Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea ministerului, aceeasi care a derulat si programul salilor de sport.

 

 Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: drumandbass.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Tot ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara un sistem de supraveghere video
book Intretinerea lemnului - de ce este important sa alegem cel mai bun lac pentru lemn exterior pentru a proteja lucrarile?
book Ferestre din lemn stratificat sau ferestre din pvc
book Baterie cada termostatata – extrem de utila pentru baia ta!
book Care sunt aspectele de care vrei sa tii cont atunci cand cumperi mobila pentru casa ta?
book Ghidul cumparatorului – totul despre un lac pentru lemn pret accesibil
book Dispenser sapun lichid – cum fac alegerea cea mai potrivita?
book Afla cum sa alegi cele mai bune fotolii pentru locuinta ta
book Semineu bioetanol – eleganta la superlativ
book Avantajele usilor din lemn stratificat
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online