Informatii articole

ARTICOLE

 

Reguli drastice pentru constructorii de autostrazi: penalitati de 0,1%/zi pentru intarzieri


Reguli drastice pentru constructorii de autostrazi: penalitati de 0,1%/zi pentru intarzieriCategorie : Articole > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat pe : 19.04.2011

Firmele de constructii pentru cele patru sectoare de autostrada de pe Coridorul IV nu vor mai putea formula revendicari de extindere de timp si costuri suplimentare pe motivul nepredarii terenurilor si vor plati penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarzieri.

 

Clauzele vor fi incluse in contractele pentru cele patru sectoare de autostrada (Nadlac-Arad, Timisioara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu) pentru care saptamana trecuta au fost selectati constructorii.

 

"Potrivit noilor reguli, nu este posibila depasirea cu mai mult de 10% din valoarea de contract actualizata conform indicilor statistici, sau schimbarilor de legislatie. In plus, pentru intarzierea inregistrata in finalizarea contractului in termenul prevazut, penalitatile sunt de 0,1% din valoarea de contract acceptata, corespunzatoare (asa cum va fi determinata de inginer), fara TVA, pentru fiecare de zi de intarziere", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, postat pe site-ul institutiei.

 

Anterior, constructorii aveau posibilitatea sa majoreze pretul contractului cu pana la 50% din valoare prin acte aditionale.

 

Constructorul va plati penalitati de 4.000 lei pe zi pentru intarzieri, 2,1 milioane lei pentru neatingerea unuia dintre punctele de referinta in timpul prevazut si suspendarea oricarei plati datorata pana cand toti indicatorii aferenti punctului de referinta sunt atinsi.

 

Limita penalitatilor de intarziere reprezinta 15% din valoarea contractului.

 

"In plus beneficiarul va avea posibilitatea de a acorda antrepenorului, dreptul de acces in santier si punerea in posesia acestuia si etapizat, pe sectoare, acesta avand obligatia sa execute lucrarile in conformitate cu aceasta etapizare si cu respectarea termenelor contractuale stabilite", se precizeaza in comunicat.

 

Prin aceasta masura firmele de constructii nu vor mai putea formula revendicari de extindere de timp si costuri suplimentare pe motivul nepredarii terenurilor, si nici nu va putea suspenda lucrarile pentru ca programul sau prevede lucrari pe o sectiune inaccesibila, potrivit Ministerului Transporturilor.

 

In ceea ce priveste programul de executie, constructorul ii va remite inginerului un program de lucru detaliat in termen de 28 de zile de la data de incepere a lucrarilor, precum si actualizari saptamanale ale programului care sa confirme intervalul de desfasurare, locul si natura fiecarei activitati care se va efectua pe santier in cursul saptamanii ulterioare.

 

Constructorul este obligat sa ia masuri pentru intocmirea documentatiei complete pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, in caz contrar fiind aplicate penalitati, dar si sa remite programe actualizate la intervale nu mai mari de trei luni.

 

"In privinta ritmului evolutiei lucrarilor, controlul progresului lucrarilor se va face printr-un sistem de puncte de referinta (benchmarkuri), care va permite urmarirea facila a progreselor si identificarea intarzierilor. Pentru fiecare sectiune vor fi stabilite 6 puncte de referinta, iar penalitatile vor fi de 500.000 de euro pentru fiecare intarziere in atingerea oricaruia dintre punctele de referinta", precizeaza ministerul.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: ccib.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cuum aleg usile din lemn in functie de stilul arhitectural
book Mobila de bucatarie si importanta ei
book Te invatam cum sa descoperi mobila potrivita pentru un dormitor ideal!
book Firma hidroizolatii hale, subsoluri sau piscine. De ce sa hidroizolam si de ce sa apelam la profesionisti?
book Mobila italiana pentru bucataria ta: pune in scena o amenajare cu bun gust si rafinament
book Oferta pentru bucatarii de lux! Ai 20% discount pentru a-ti mobila complet si inedit bucataria
book De ce sa alegi obloane din lemn? - 7 motive
book Vrei un living cu un aer modern? Afla de ce sa alegi canapele stofa in locul celor din piele
book Iata tot ce trebuie sa afli despre hidroizolatii terasa bloc
book Cum sa faci ca biblioteca sa devina piesa centrala a livingului
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online