Informatii articole

ARTICOLE

 

Sala polivalenta cu 20.000 de locuri, ridicata in Bucuresti, cu 50 de milioane de euro


Sala polivalenta cu 20.000 de locuri, ridicata in Bucuresti, cu 50 de milioane de euroCategorie : Articole > Constructii, instalatii, imobiliare
publicat pe : 05.04.2011

Una dintre cele 30 de sali polivalente care vor fi construite in tara pana in 2016 va fi ridicata in Bucuresti, proiectul fiind estimat la 50 milioane euro, fara TVA.

 

Sala polivalenta, care va avea o capacitate de 20.000 de locuri, va fi construita in Sectorul 2 al Capitalei. Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunt de intentie publicat de Compania Nationala de Investitii.

 

Proiectul va fi finantat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, si alte surse legal constituite.

 

Programul salilor polivalente in Romania

 

Cele treizeci de sali polivalente care vor fi construite in Romania pana in 2016 au in vedere pregatirea sportivilor pentru competitii internationale.

 

Programul va necesita 21,5 milioane de lei in acest an, 193,5 milioane de lei in 2012 si cate 430 de milioane de lei in 2013 si 2014. In 2015 si 2016 investitiile in salile polivalente vor totaliza 280 de milioane de lei.

 

"Finantarea programului se asigura din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, alocatii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public - privat, precum si din alte surse de finantare legal constituite", se arata in proiectul de hotarare elaborat de Ministerul Transporturilor si aprobat de Guvern.

 

In cadrul programului vor fi construite sali polivalente cu 15.000 de locuri, cu 10.000 de locuri si respectiv cu 5.000 de locuri.

 

"La momentul actual infrastructura sportiva este veche, deteriorata si nu mai corespunde standardelor internationale. Pe teritoriul Romaniei nu exista in prezent sali polivalente care sa corespunda standardelor internationale privind pregatirea sportivilor si organizarea de competitii internationale. Acest fapt obliga sportivii romani sa evolueze in competitiile oficiale, (Campionate Mondiale, Europene, Cupe europene, etc) organizate in alte tari, la nivel de competitivitate redus. Pe de alta parte, lipsa unor sali omologabile international lipseste iubitorii sportului din Romania de vizionarea directa a intrecerilor sportive de nivel international", se arata in nota de fundamentare a acestui act normativ.

 

Proiectul are in vedere, pe de o parte, asigurarea unor conditii optime pentru desfasurarea de activitati sportive, posibilitatea organizarii unor competitii internationale oficiale majore, a pregatirii echipelor sportive, a pregatirii echipelor de performanta, a echipelor reprezentative. Totodata, prin omologarea internationala a acestor sali, se da posibilitatea organizarii in Romania a unor competitii internationale majore in fata publicului roman, se mai arata in proiect.

 

In al doilea rand, in aceste sali vor putea fi organizate diverse evenimente artistice, reuniuni, expozitii.

 

In al treilea rand, construirea de sali polivalente va conduce la revigorarea societatilor comerciale avand ca principal obiect de activitate proiectarea obiectivelor de investitii in domeniul constructiilor si executia de lucrari de constructii.

 

Proiectul este derulat prin Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea ministerului, aceeasi care a derulat si programul salilor de sport.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: cni.com.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Avantajele geamului termopan cu sticla antiefractie
book Care este diferenta intre aluminiu, pvc si lemn stratificat
book Cuum aleg usile din lemn in functie de stilul arhitectural
book Mobila de bucatarie si importanta ei
book Te invatam cum sa descoperi mobila potrivita pentru un dormitor ideal!
book Firma hidroizolatii hale, subsoluri sau piscine. De ce sa hidroizolam si de ce sa apelam la profesionisti?
book Mobila italiana pentru bucataria ta: pune in scena o amenajare cu bun gust si rafinament
book Oferta pentru bucatarii de lux! Ai 20% discount pentru a-ti mobila complet si inedit bucataria
book De ce sa alegi obloane din lemn? - 7 motive
book Vrei un living cu un aer modern? Afla de ce sa alegi canapele stofa in locul celor din piele
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online