Informatii articole

ARTICOLE

 

Firmele din sectorul frigului vor cursuri de perfectionare si noi standarde ocupationale


Categorie : Articole > Educatie, arta
publicat pe : 28.03.2010

 

Firmele care activeaza in sectorul frigului si al aerului conditionat militeaza pentru modificarea legislatiei referitoare la pregatirea profesionala in domeniu si cer cursuri de perfectionare si noi standarde ocupationale.


Una dintre propuneri vizeaza elaborarea unui regulament privind atestarea competentei profesionale a societatilor si a specialistilor care lucreaza in domeniul frigului si aerului conditionat.

 

O alta propunere se refera la elaborarea unor standarde ocupationale suplimentare fata de cele existente in prezent, care sa se refere nu numai la treapta de muncitor, ci si la treptele de tehnician si de inginer. Aceste noi standarde ocupationale ar trebui sa vizeze si ocupatiile tehnician frigotehnist, inginer frigotehnist, tehnician pentru instalatii de climatizare a aerului, inginer pentru instalatii de climatizare a aerului.

 

Patronatul Frigului si Aerului Conditionat din Romania (PFACR) cere amendarea Legii invatamantului nr. 84/1995, in sensul introducerii cursurilor de pregatire profesionala post-universitara de scurta durata, astfel incat si inginerii sa poata participa la aceste cursuri. Referitor la cursurile de scurta durata, acestea ar putea fi suportate financiar de catre firme, sustin firmele care fac parte din PFACR.

 

In acest sens, se propune includerea in textul legii a urmatorului articol: "absolventii invatamantului superior tehnic pot participa la cursuri de specializare de scurta durata, cu scopul dobandirii de competente suplimentare in domeniul respectiv de specializare. Cursul de specializare de scurta durata se incheie cu un examen de verificare teoretica si practica, iar absolventii primesc un certificat de absolvire, cu mentionarea competentelor profesionale dobandite".

 

Nu in ultimul rand, firmele din sector cer infiintarea unui centru (sau a unor centre) de pregatire profesionala in domeniul frigului si aerului conditionat, care sa functioneze sub egida Patronatului Frigului si Aerului Conditionat din Romania.

 

In acest sens, au fost gandite si conditiile pentru infiintarea acestui centru de pregatire, respectiv existenta personalului calificat in ocupatiile pentru care se fac evaluari, resurse materiale si conditii de munca adecvate evaluarii competentelor specificate in standardele ocupationale corespunzatoare, un sistem agreat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor pentru inregistrarea datelor rezultate din procesul de evaluare. O alta conditie necesara in acest sens este existenta unui sistem intern de asigurare a calitatii procesului de evaluare.

 

Echipa Promoafaceri

 

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Inspiratie pentru cadouri: carti pentru copii, carti de dragoste sau politiste?
book Cum alegem un cameraman profesionist de nunta?
book Porneste spre lumi neexplorate cu un permis barca categoria C
book Permis barca categoria D – Solutia pentru vacante relaxante, pe valurile marii
book PermiseBarca.ro - Pasionat de sailing? Inscriete-te acum la unul dintre cursurile pentru obtinere permise barca cu motor!
book Vrei sa navighezi pe mare? Obtine rapid un permis ambarcatiuni de agrement!
book Tonerpro.ro – Cartuse imprimanta la preturi avantajoase pentru eficientizarea printurilor
book Calitatea printurilor si performanta imprimantei sunt principiile pentru care cumperi cartuse imprimanta Samsung
book De ce sa alegi cartuse imprimanta HP originale
book Eficienta si calitate pentru cartuse imprimanta Epson originale si o multitudine de posibilitati in culorile TonerPro.ro
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online