Informatii articole

ARTICOLE

 

Ministerul Educatiei: Tatii sa fie mai sensibili la educatia şi problemele celor mici!


Ministerul Educatiei: Tatii sa fie mai sensibili la educatia şi problemele celor mici!Categorie : Articole > Educatie, arta
publicat pe : 09.04.2010

 

Tatii ar trebui sensibilizati mai mult si atrasi in educatia copiilor cu varste pana la trei ani, liceenii ar trebui sa invete inca din scoala ce inseamna sa fii parinte, iar cheltuielile aferente educarii celor mici ar trebui sa creasca.

 

Acestea sunt cateva dintre propunerile Ministerului Educatiei dupa ce a facut o restrospectiva a situatiei dificile si a problemelor existente referitoare la domeniul educatiei timpurii, adresate copiilor de pana la trei ani.

 

Ministerul Educatiei a remarcat o sumedenie de probleme cu care se confrunta parintii copiilor cu varste de pana la trei ani si, implicit domeniul educatiei timpurii. O problema importanta este aceea ca parintii se intorc la serviciu dupa ce copiii implinesc doi ani, iar pana la trei ani, micutii nu pot fi inscrisi la gradinite.

 

Lipsa unor materiale de specialitate pentru educarea copiilor mici, a unei politici educationale coerente, a programelor de formare pentru personalul didactic si nedidactic, a dotarilor materiale, a ajutorului oferit grupurilor dezavantajajte sau provenind din mediu rural sarac, dar si a unei informari cu privire la necesitatea educarii timpurii a celor mici sunt principalele probleme cu care se confrunta societatea romaneasca.

 

In aceste conditii, Ministrul Educatiei a elaborat Strategia Nationala a Educatiei Timpurii, documentul fiind supus dezbaterii publice pe site-ul instituţiei pana in 7 mai. Imbunatatirile trebuie resimtite in principal, la nivel legislativ, astfel incat este recomandata punerea bazelor unui Sistem de Educatie Timpuri a Copilului.

 

Educatia timpurie ar trebui urmarita inca de la nasterea copilului, iar timp de 12 ani, trebuie sa beneficieze de resurse materiale si umane adecvate (spatiu adecvat, echipamente, mobilier, cadre didactice, ajutor de educatoare, asistente medicale cu norma intreaga, logopezi, consilieri scolari, materiale auxiliare pentru predare si invatare).

 

Implementarea acestui sistem trebuie sa beneficieze si de o promovare eficienta si de o comunicare adecvata in care sa fie antrenati parintii si cadrele didactice, iar opinia publica sa fie informata prin spoturi video, postere, conferinte de presa, interviuri. Personalul didactic si nedidactic va trebui sa fie format pentru lucrul cu copiii cu varste de pana la trei ani, inca din timpul universitatii. Categoriile defavorizate ar trebui sprijinite prin subventii, diverse campanii si programe de sustinere a educarii timpurii a tuturor copiilor indiferent de conditia sociala sau de etnie.

 

Potrivit Ministerului Educatiei, calitatea serviciilor educationale ar putea fi imbunatatita prin adaptarea la standardele internationale, reducerea numarului de copii in clase, asigurarea unor legaturi intre educatia timpurie si programa aferenta perioadei de tranzitie catre invatamantul obligatoriu. Cheltuielile aferente educarii unui copil ar trebui sa creasca, iar statul ar trebui antrenat in alocarea de resurse pentru construirea a o mie de unitati de educatie si interventie timpurie, pentru dotarea materiala a creselor si a gradinitelor.

 

O atentie deosebita trebuie acordata antrenarii parintilor, in special a tatilor, in programe de formare si de educare, astfel incat acestia sa devina mai sensibili la problemele copiilor. De asemenea, liceenii ar trebui sa aiba in programa scolara un curs optional cu durata de un an intitulat "Educatia viitorilor parinti".

 

Initiativele legislative mai trebuie sa vizeze sprijinirea copiilor din mediile rurale sarace, imbunatatirea programei si a programelor de pregatire pentru cadrele didactice, precum si gasirea de solutii de conexiune intre domeniul educatiei timpurii si cel al sanatatii si al protectiei sociale.

 

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Inspiratie pentru cadouri: carti pentru copii, carti de dragoste sau politiste?
book Cum alegem un cameraman profesionist de nunta?
book Porneste spre lumi neexplorate cu un permis barca categoria C
book Permis barca categoria D – Solutia pentru vacante relaxante, pe valurile marii
book PermiseBarca.ro - Pasionat de sailing? Inscriete-te acum la unul dintre cursurile pentru obtinere permise barca cu motor!
book Vrei sa navighezi pe mare? Obtine rapid un permis ambarcatiuni de agrement!
book Tonerpro.ro – Cartuse imprimanta la preturi avantajoase pentru eficientizarea printurilor
book Calitatea printurilor si performanta imprimantei sunt principiile pentru care cumperi cartuse imprimanta Samsung
book De ce sa alegi cartuse imprimanta HP originale
book Eficienta si calitate pentru cartuse imprimanta Epson originale si o multitudine de posibilitati in culorile TonerPro.ro
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online