![]() |
ARTICOLE |
|
Rudele persoanelor decedate care apeleaza la firme precum One Marck International, Servicii funerare sector 3, fac cea mai buna alegere si iau cea mai buna decizie, in sensul ca elimina stresul legat de obtinerea actelor necesare unei inmormantari si a produselor funerare indispensabile.
Inmormantarea are loc la 3 zile dupa deces, 3 zile deosebit de grele pentru rudele defunctilor, in care acestea trebuie sa rezolve tot pentru a planifica o ceremonie in mod corespunzator. Fiindca este vorba despre o ceremonie in care este implicata Biserica, se au in vedere cutume ce trebuie respectate inainte si chiar la mult timp dupa inmormantare.
Locul de veci din cimitir reprezinta o alegere foarte importanta pentru rudele defunctului. Familia va vorbi cu clopotarul, cu groparul si va pune la cale tot ceea ce este necesar pentru pregatirea locului in cimitir, pentru a aseza trupul persoanei decedate. Fara doar si poate, acest lucru se poate realiza si cu ajutorul reprezentantilor companiei de pompe funebre din sectorul 3.
Familia isi are locul deja stabilit de regula in cimitir, in locatia in care salasluiesc deja osemintele celorlalti membri ai fsai care au trecut in nefiinta cu mult timp in urma. Cand defunctul nu mai are rude in viata, cei care se ocupa de inmormantare si de pregatirile crestinesti pot cumpara un loc in cimitir pentru a servi drept asezamant in pamant pentru trupul acestuia.
Fiind o slujba emotionanta si cu mare insemnatate, inmormantarea impune anumite reguli. Procesiunea in ceea ce priveste conducerea pe ultimul drum al decedatului se intruneste in urmatoarea ordine:
• prima persoana aflata in fruntea convoiului este credinciosul cu crucea ce va fi asezata la capul mortului;
• urmeaza persoanele ce poarta jerbele si coroanele aduse de participanti;
• aceste persoane sunt urmate de cele ce duc sfesnicele, icoanele, preotul si cantaretii;
• dupa preot si cantareti urmeaza masina mortuara cu sicriul deschis;
• dupa masina mortuara urmeaza rudele si prietenii defunctilor, prezenti la inmormantare.
Ate detalii : video transport funerar Bucuresti
O data ajuns convoiul la biserica, se va permite trecerea sicriului defunctului in lacasul de cult, trecerea preotului si a celor ce vor participa la slujba de inmormantare. Se vor aseza in biserica si colacii, capetele, colvia si vinul cu o lumanare aprinsa. Coroanele de flori si pomul raman la usa bisericii, iar langa sicriu se aseaza sfesnicele cu lumanari. Atmosfera din timpul ceremoniei este caracterizata de sobrietate, demnitate si solemnitate.
In cadrul ceremoniei se ofera de pomana saracilor, iar dupa slujba prohodului pentru cel mort, aceeasi formula de oameni din convoi se indreapta catre cimitir pentru a depune cosciugul la locul de veci.
![]() |
ARTICOLE |
|