Informatii articole

ARTICOLE

 

Vom avea un festival international al palincii cu degustari si multa veselie cu aroma bahica


Vom avea un festival international al palincii cu degustari si multa veselie cu aroma bahicaCategorie : Articole > Educatie, arta
publicat pe : 21.06.2010

Expozitii de arta si concursuri cu tematica bahica, spectacole, mancaruri traditionale si rauri de palinca. Acesta este tabloul Festivalului International al Palincii de la Satu Mare, care se va organiza in 2010 si in 2011, timp de catre trei zile.

 

Organizarea evenimentului va costa 336.000 de lei, iar aceste servicii vor fi puse la dispozitie de Soldpress SRL, o firma din Satu Mare, singura care a depus oferta de participare la licitatia organizata in acest sens.

 

Banii vor fi asigurati din fonduri europene, contractate intr-un program pentru promovare turistica.

 

Festivalul International al Palincii se va organiza in municipiul Satu Mare si in orasul Negresti Oas, timp de doi ani consecutiv, pe durata a 3 zile, de vineri pana duminica.

 

La Muzeul Tarii Oasului din Negresti-Oas va fi amplasata o linie tehnologica demonstrativa de producere a palincii traditionale, tot acolo urmand sa se organizeze concursuri culinare, degustari de palinca, precum si de selectare a produsului celui mai inedit.

 

Vor fi pregatite mancaruri traditionale, astfel ca va fi amenajata o locatie speciala in acest sens, precum si locuri pentru servirea mesei, cu 100 de bancute si cu doua corturi pentru situatii meteo nefavorabile.

 

Palinca si micii vor merge perfect pe muzica ansamblurilor traditionale autohtone si din strainatate, "care vor sustine prestatii artistice specifice folclorice si cu tematica bahica", potrivit caietului de sarcini.

 

Tot pe teme bahice vor fi si expozitiile de arta care se vor organiza. Nu vor lipsi lansarile de carte, dar si concursurile, toate soldate cu premii.

 

Pentru ca turistii si producatorii straini sa poata lua contact cu intreg procesul de obtinere a produsului traditional satmarean, tot din aceasta locatie a festivalului se vor organiza circuite turistice pe ruta celor mai faimoase si interesante palincii din judet, cu un autocar pus la dispozitie de organizatori, respectiv: Satu Mare - Mediesu-Aurit - Livada - Orasu-Nou - Vama-Negresti-Oas - Bixad - Camarzana - Turt - Gherta-Mica - Calinesti-Oas - Satu Mare, se arata in caietul de sarcini.

 

Festivalul International al Palincii de la Satu Mare are scopul de a face cunoscute toate soiurile de palinca din zona, "atragand in acest mod atat turisti interesati de procesul de fabricatie al bauturii, producatori straini din bransa, precum si investitori din mediul de afaceri interesati de domeniul bauturilor spirtoase pe baza de fructe".

 

Festivitatea de deschidere va fi una spectaculoasa, promit organizatorii care au pus la cale un scenariu cu sase calareti, imbracati in costume de cavaleri, care vor reprezenta un ordin cavaleresc ce va avea rolul de a pastra aceasta traditie. Firma organizatoare se va ocupa si de promovarea evenimentului, prin bannere, afise, 10.000 de foi volante, invitatii personalizate catre producatorii de palinca, jurnalisti, dar si catre invitatii speciali.

 

Echipa Promoafaceri.com

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Inspiratie pentru cadouri: carti pentru copii, carti de dragoste sau politiste?
book Cum alegem un cameraman profesionist de nunta?
book Porneste spre lumi neexplorate cu un permis barca categoria C
book Permis barca categoria D – Solutia pentru vacante relaxante, pe valurile marii
book PermiseBarca.ro - Pasionat de sailing? Inscriete-te acum la unul dintre cursurile pentru obtinere permise barca cu motor!
book Vrei sa navighezi pe mare? Obtine rapid un permis ambarcatiuni de agrement!
book Tonerpro.ro – Cartuse imprimanta la preturi avantajoase pentru eficientizarea printurilor
book Calitatea printurilor si performanta imprimantei sunt principiile pentru care cumperi cartuse imprimanta Samsung
book De ce sa alegi cartuse imprimanta HP originale
book Eficienta si calitate pentru cartuse imprimanta Epson originale si o multitudine de posibilitati in culorile TonerPro.ro
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online