Informatii articole

ARTICOLE

 

Principiile afacerii CampMedica: seriozitate, respect reciproc si profesionalism


Categorie : Articole > Interviuri
publicat pe : 30.03.2010

 

Criza economica a fost contextul in care companiile au invatat ca ce nu te doboara te intareste si ca, odata cu depasirea obstacolelor, pot fi gandite noi strategii si pot fi atrasi noi parteneri.

 

Compania CampMedica a intrat pe piata in 2003 ca importator de dispozitive medicale cu deviza „Profesionisti pentru profesionisti". Ca orice companie, CampMedica s-a confruntat cu piedici legate de neseriozitatea unor parteneri sau de lipsa banilor. Succesele nu au lipsit insa si, in 2009, compania s-a lansat intr-un nou proiect: productia de teste rapide „SeeNow" pe care intentioneaza se le comercializeze si pe piata externa.

 

Managerul general al CampMedica, domnul Marian Constantin, a avut amabilitatea de a dezvalui, pentru Promoafaceri, care au fost principalele probleme, dar si realizari ale companiei si in ce mod promovarea este o modalitate eficienta de sprijinire a afacerilor.

 

Promoafaceri: Care sunt produsele oferite de compania dumneavoastra si prin ce se caracterizeaza ele?
Marian Constantin: Produsele comercializate de catre CampMedica sunt dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro, mai exact teste rapide pentru diagnosticul in vitro.
In acest moment, putem afirma ca produsele noastre sunt caracterizate printr-un pret relativ scazut, in conditiile in care din punct de vedere calitativ sunt superioare in proportie de 90% celorlalte produse similare existente pe piata medicala romaneasca.

 

Promoafaceri: Cui va adresati?
Marian Constantin: Sectorului privat in special, clinicilor medicale, laboratoarelor de analize medicale, ONG-urilor care sunt implicate in probleme legate de combaterea si monitorizarea bolilor cu transmitere sexuala, HIV, Sifilis, etc.
Din Martie 2010 am intrat si in sectorul public, inregistrandu-ne in SEAP.
Intentia nostra, in calitate de producator, este de a iesi de pe piata medicala romaneasca ca vanzator direct si de a actiona numai prin distribuitori. Speram ca in 2011 sa fim in masura de a realiza acest obiectiv.

 

Promoafaceri: Care a fost contextul in care a fost gandit proiectul liniei de productie a testelor rapide "See Now"?
Marian Constantin: CampMedica activeaza ca importator de dispozitive medicale din anul 2003.
In toata acesta perioada ne-am confruntat cu multiple probleme legate de dispozitivele care le comercializam, de relatia cu furnizorul respectiv, de solutionarea greoaie a problemelor aparute pe parcursul relatiei etc.
Pentru a fi in stare sa gestionam calitatea produselor, dar si pretul acestora ne-am gandit la posibilitatea de a produce aceste teste in Romania.
De asemenea un alt factor l-a constituit si dorinta de a nu depinde doar de piata romaneasca, gandindu-ne si la comercializarea produselor noastre SeeNow pe piete externe; acesta insa fiind un obiectiv pentru viitorul apropiat (2011).

 

Promoafaceri: Ce aduc nou pe piata medicala din Romania aceste produse?
Marian Constantin: Calitate superioara, in conditiile unui pret scazut.

 

Promoafaceri: Activati pe piata medicala romaneasca din anul 2003 ca importator si distribuitor de reactivi si aparatura medicala. Cum caracterizati acesti opt ani de activitate din punct de vedere al evolutiei companiei dumneavoastra?
Marian Constantin: A fost o perioada anevoioasa, caracterizata de pierderi in perioada de inceput, insa trendul, desi la un nivel de afaceri relativ scazut, a fost in crestere.
Aceasta pana in anul 2009 cand, pe fondul crizei, s-au suprapus si investitiile in linia de productie, ceea ce a dus la incheierea anului cu cea mai mare pierdere inregistrata de la infiintare.

 

Promoafaceri: Care au fost principalele succese?
Marian Constantin: Realizarea unei mici retele de clienti din sectorul privat, seriosi. In aceste zile cel mai dificil lucru este sa gasesti parteneri de afaceri seriosi.
De asemenea, o mare realizare a fost infiintarea liniei de productie se teste rapide, in care am investit mai mult de doi ani de zile pentru documentare.

 

Promoafaceri: Care au fost piedicile pe care le-ati intampinat si cum v-au motivat acestea sa continuati afacerea?
Marian Constantin: Piedicile au fost multiple: lipsa banilor, clienti neseriosi, furnizori de materii prime de slaba calitate, etc.
Deoarece am investit prea mult atat din punct de vedere financiar cat si sentimental, singura varianta a fost si va fi de continuare a acestei afaceri, pana cand CampMedica va fi recunoscuta prin calitatea serviciilor si a produselor cel putin pe piata noastra medicala.

 

Promoafaceri: Ce rol a avut promovarea in formarea imaginii companiei dumneavoastra pe piata interna si internationala, dar si in relatiile contractuale formate?
Marian Constantin: Am inceput sa practicam o promovare mai sustinuta din momentul in care CampMedica a devenit primul producator roman de teste rapide.
Pana la acea data nu s-a dat prea mare atentie acestui aspect si s-a dovedit ca s-a gresit.
Din 2009 de cand am inceput promovarea firmei nostre ca producator, prin diverse moduri, am reusit sa atragem atentia multor potentiali clienti, atat interni cat si externi.

 

Promoafaceri: Care considerati ca sunt elementele si liniile directoare pentru o promovare de succes?
Marian Constantin: Nu sunt in masura sa ma pronunt: cu siguranta ca promovarea on-line, prin toate mijloacele (site propiu, inscrierea pe diverse site-uri cu specific sau de afaceri gen Romedic, Promoafaceri, Pagini Aurii, etc) da rezultatele cele mai bune. Daca se realizeaza si un site interactiv (cum ne dorim) atunci cu siguranta impactul asupra clientilor actuali si viitori va fi mai mare.

 

Promoafaceri: Ce apreciati cel mai mult la partenerii dumneavoastra?
Marian Constantin: Seriozitatea.

 

Promoafaceri: Ce ar trebui sa stie viitorii dumneavoastra parteneri despre partenerul CampMedica?
Marian Constantin: Ceea ce ne dorim este ca sa fim recunoscuti atat prin calitatea produselor noastre cat si prin calitatea serviciilor oferite si seriozitatea personalului nostru.

 

Promoafaceri: Care sunt, in opinia dumneavostra, principiile unei afaceri din care ambele parti sa aiba de castigat?
Marian Constantin: Seriozitate si respect reciproc.

 

Echipa Promoafaceri

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Interviu Andrei Dutescu, Director General Dutescu Profesional Cleaning
book De vorba cu directorul ICJ al Academiei Romane, Mircea Dutu, despre noul Cod Civil
book De vorba cu Chocolat Salon despre stil, frumusete, tendinte si ... multa ciocolata
book Cristian Caramida la IFBE: Piata de branding autohtona e haotica, are rezultate ca la cazinou
book Anton Costin: Este momentul optim pentru a testa reactia pietei autohtone fata de francize
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online