Informatii articole

ARTICOLE

 

5 sfaturi pentru a trece cu bine de audit


Categorie : Articole > Juridic
Informatie adaugata de : SC Pro Intersoft 2010 SRL
publicat pe : 05.03.2014

Cel mai vulnerabile in fata auditului financiar sunt afacerile mici si mijlocii, in mod special cele abia infiintate care nu sunt inca familiarizate cu normele si reglementarile. Patronii unor asftel de afaceri sunt adesea ruinati de un control de acest gen atunci cand sunt luati pe nepregatite, de aceea informatia corecta este extrem de importanta. In lipsa unui consultant profesional care poate oferi sfaturi de real ajutor, internetul este o sursa buna de informatie, cu conditia ca fiecare informatie in parte sa fie verificata din cel putin doua surse.

 

In primul rand, este bine ca patronii sa nu mearga pe principiul ca este putin probabil ca un control sa apara chiar la usa afacerii proprii sau ca afacerile aflate la inceput de drum primesc in vreun fel tratament special. Auditul este o parte importanta a activitatii si functionarii unei afaceri in proces de dezvoltare si de aceea trebuie tratat in permanenta cu seriozitate maxima.

 

1. Pregatirea documentelor necesare - importante sunt documentele relevante, iar cunoasterea scopului pentru care se organizeaza auditul este primul pas pe care trebuie sa il faca proprietarul. Declaratiile fiscale trebuie sa fie la zi, insa in afara cazului in care persoanele competente cer un anumit document, este recomandat ca acestea sa nu fie aratate. In primul rand, astfel se scade probabilitatea ca acestia sa gaseasca o neregula, pentru ca in cele mai multe cazuri aceasta va fi gasita atunci cand se cauta cu adevarat. Pregatind documentatia relevanta se economiseste si timpul petrecut in aceasta situatie stresanta.

 

2. Cunoasterea drepturilor - de multe ori drepturile proprietarilor se incalca in timpul controalelor fiscale intocmai pentru ca acestia nu si le cunosc. La infiintarea unei afaceri, antreprenorul trebuie sa se informeze serios in legatura cu toate drepturile si indatoririle de natura contabila si fiscala pe care le are in raport cu statul. Discutand cu expertii in audit pe un ton calm insa increzator demonstreaza acestora faptul ca afacerea este condusa intr-un mod competent si descurajeaza practicile corupte.

 

3. Raspunsuri directe si la obiect - in timpul auditului, cel mai important sfat este acela de a nu oferi mai multa informatie decat este necesar. La fiecare intrebare a inspectorului raspunsurile si informatia oferita trebuie sa fie exacte, nici mai mult nici mai putin, deoarece orice informatie in plus poate trezi suspiciuni nefondate si prelungi controlul pana la punctul in care se pot descoperi nereguli usor sau mai putin usor de trecut cu vederea.

 

4. Asistenta profesionala - procesul de audit poate fi stresant in mod special daca situatia fiscala a companiei este una complicata. In mod ideal, patronii ar trebui sa apeleze la un consultant fiscal cu pregatire in domeniul auditului financiar care poate apara afacerea in fata unor decizii incorecte ce pot fi luate de catre inspector. Suma cheltuita pentru a angaja un expert in audit poate fi cu usurinta recuperata din taxe pentru ca acestia sunt in masura sa negocieze si sa descopere imediat orice eroare de judecata facuta de catre inspector. Apelarea la asistenta profesionala este varianta cea mai sigura de a trece cu bine peste acest eveniment ce poate cu usurinta incurca si chiar ingheta progresul unei afaceri aflate in stadiu de dezvoltare.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book 7 lucruri incredibile despre CASIO
book Care sunt motivele pentru care o camera video este extrem de eficiența
book Arhivarea la sediu sau intr-un centru special
book De ce sa-ti faci cumparaturile la Food Mall
book Cadouri pentru Botez
book Inspiratie pentru cadouri: carti pentru copii, carti de dragoste sau politiste?
book 5 cocktailuri pe baza de sampanie, perfecte pentru zilele festive
book Cauti echipamente de protectie? Bifeaza aceste trei necesitati decisive!
book Tehnici inovative în implantologie: A-PRF - operația de sinus lifting
book Unde gasesti cele mai bune masini de inchiriat?
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Ce despagubire poti primi daca esti victima unui accident
book Contabil Arad - P.R. Control & Accounting te pune in legatura cu expertii!
book Executor judecatoresc. Despre urmarirea mobiliara a creantelor
book Lichidator financiar Florin Saftoiu
book Cat dureaza infiintarea unei firme
book Noi reguli pentru examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii
book Proiect pentru organizarea activitatii de asistenta judiciara: Fara recompense in afara de onorariu
book Propuneri privind protectia copilului: Parintele caruia i-a fost incredintat minorul il va sprijini in mentinerea legaturilor cu celalalt parinte
book Controverse privind termenul de amenda pentru neasigurarea locuintei. De cand se aplica?
book Nou concept legal in proiectul de Cod penal: confiscarea extinsa a averii
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online