Informatii articole

ARTICOLE

 

Ce despagubire poti primi daca esti victima unui accident


Categorie : Articole > Juridic
Informatie adaugata de : Pro Digital Media
publicat pe : 05.10.2017

Cei care ajung sa fie victime ale accidentelor rutiere sau familiile celor care isi pierd viata in accidentele rutiere pot fi despagubite de companiile de asigurari. In Romania, limita de raspundere RCA pentru vatamari corporale si decese se da in limita unei anumite sume, potrivit Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).

 

Victimele accidentelor rutiere sau rudele acestora au dreptul la des-pagubiri, care se platesc doar daca se apeleaza la un avocat. (vezi avocati Sibiu). Prin biroul de avocatura, victimele accidentelor rutiere care se adreseaza AVAC pot fi reprezentate in instanta. Pentru a beneficia de ajutorul avocatului, cei care vor sa fie despagubiti de companiile de asigurari trebuie sa devina membri ai AVAC. Nu platesc cotizatie, nu au obligatii financiare, ci trebuie doar sa puna la dispozitia cabinetului de avocatura documentele necesare pentru a fi reprezentate in instanta. Reprezentantii cabinetului de avocatura (cauta avocati online) se intalnesc, apoi, cu victima si stabilesc ce procent din ceea ce se obtine la final din partea asiguratorului se achita cabinetului de avocatura. Pana la pronuntarea deciziei instantei, cabinetul de avocatura suporta toate cheltuielile.

 

Din iunie 2011 si pana in prezent, AVAC a primit peste 60 de solicitari din partea victimelor accidentelor rutiere. Cum solutionarea unui dosar in cazul unui accident rutier dureaza, in medie, 1 - 2 ani, cele mai multe cereri primite de AVAC sunt in curs de solutionare.
Un caz concret, este acela in care un prieten, in urma unui accident rutier a suferit o fractura de clavicula. Acesta a necesitat 55 de zile de spitalizare, si a primit, initial, in instanta, despagubiri in valoare de 10.000 euro. Desigur ca familia a fost nemultumita de rezultatul obtinut, intrucat victima si reprezentantii AVAC au cerut 30.000 euro din partea asiguratorului. Asadar, avand cosultanta juridica au facut recurs, in urma caruia magistratii au decis ca victima trebuie sa primeasca despagubiri de 15.000 euro din partea companiei de asigurari, astfel cazul situandu-se in numeroasele procese castigate.

Insa exista o serie de acazuri care dureaza foarte mult si de multe ori rezultatele nu sunt cele dorite. Este greu sa iti imaginezi cate cheltuieli pot aarea in urma unei vatamari ca si urmarea a unui accident, de cat de scumpe sunt toate tratamentele si interventiile necesate.

 

Daca asiguratorii romani fac tot posibilul sa reduca la minimum valoarea despagubirilor oferite, in alte state europene, familiile victimelor accidentelor rutiere primesc sume mult mai mari pentru accidente rutiere. Anual, in Romania, intr-un singur an, 3.000 de oameni isi pierd viata, iar alte 10.000 de persoane raman cu handicap in urma accidentelor rutiere, datorita vitezei sau a neatentiei atat soferilor cat si din partea pietonilor.

 

Daca va aflati in situatia de a fi victima unui accident rutier, iar vehiculul vinovat nu este asigurat RCA, puteti primi despagubiri in acelasi mod in care le-ati fi primit daca autovehiculul era asigurat. In astfel de situatii, asiguratorii care incheie asigurarea de raspundere civila auto pe teritoriul Romaniei contribuie la finantarea Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Astfel, in situatia in care ati fost victima unui accident auto nu ezitati sa apelati la un avocet pentru ajutor.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole de aceeasi firma:
book Web design, creare site Ploiesti
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
book Vizita in Muntii Apuseni
book Cabinet avocatură Sibiu
book Reduceri la bicicletele fitness marca InSPORTline
book Funerare Rainbow - Servicii profesionale de toaletare si cosmetizare a decedatilor.
book Priceperea si maiestria specialistilor din cadrul firmelor de pompe funebre
book Baloane cu heliu
book Baloane Personalizate
 

Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Contabil Arad - P.R. Control & Accounting te pune in legatura cu expertii!
book Executor judecatoresc. Despre urmarirea mobiliara a creantelor
book 5 sfaturi pentru a trece cu bine de audit
book Lichidator financiar Florin Saftoiu
book Cat dureaza infiintarea unei firme
book Noi reguli pentru examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii
book Proiect pentru organizarea activitatii de asistenta judiciara: Fara recompense in afara de onorariu
book Propuneri privind protectia copilului: Parintele caruia i-a fost incredintat minorul il va sprijini in mentinerea legaturilor cu celalalt parinte
book Controverse privind termenul de amenda pentru neasigurarea locuintei. De cand se aplica?
book Nou concept legal in proiectul de Cod penal: confiscarea extinsa a averii
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online