Informatii articole

ARTICOLE

 

Alain Costea (Thor Production Concept): Merita si va merita sa faci advertising in Romania


Alain Costea (Thor Production Concept): Merita si va merita sa faci advertising in RomaniaCategorie : Articole > Media, publicitate
publicat pe : 21.12.2010

Mai este sau nu creativa publicitatea romaneasca? Se mai castiga din publicitate si daca da, cine? Intr-un final, mai are rost sa investesti in acest sector sau sa-ti pui la bataie ideile si banii?

 

Sunt intrebari vehiculate des in mediile de profil, in 2010, pe fondul unor schimbari economice care au dus la o mai mare atentie asupa strategiilor si asupra raportului calitate - pret. A fost anul in care clientii au devenit mai pretentiosi, dar nu neaparat mai generosi. Sunt voci care ar spune chiar ca dimpotriva.

 

Unii actori de pe piata de advertising au disparut, altii au cautat solutii de compromis, iar cei care au reusit sa traga o linie pozitiva afacerii lor la final de an au fost din ce in ce mai putini.

 

Au avut de castigat insa, cel putin la nivel de principiu deocamdata, curajosii, adica cei care au riscat venind cu strategii noi, valori noi, incercand sa cucereasca nise sau sa se impuna pe piata aparent castigata de marii jucatori.

 

Despre toate acestea, echipa Promoafaceri.com a vorbit cu Alain Costea, reprezentantul Thor Production Concept.

 

Potrivit lui Alain Costea, abia acum incepe in Romania sa se constientizeze criza de identitate, in conditiile in care pana in 2008, majoritatea firmelor de pe piata de publicitate nici nu au simtit nevoia de a-si crea o identitate.

 

"Exceptie fac cele care au venit cu management strain care au incercat sa aplice retete gata testate. Acum, odata cu adancirea acestei «crize economice», «crize morale», crize in general, exista o nevoie de a se diferentia, de a se impune in fata clientilor, pe termen mediu si lung, in cautarea unei altfel de relatie client - furnizor", sustine Alain Costea.

 

Infiintata in 2010, firma Thor Production Concept, partener Promoafaceri.com, doreste sa aduca pe piata de productie publicitara din Romania concepte noi de colaborare intre parteneri si de a le mentine la un nivel ridicat de calitate prin promovarea respectului, increderii si sprijinului reciproc.

 

Multi ar aprecia inceperea unui proiect in plina recesiune drept nebuneasca, dar satisfactia reusitelor rezida tocmai din emotia incertitudinii si a riscurilor asumate, care te determina sa fii mai bun. Tocmai de aceea merita sa continui sa faci advertising in Romania, considera reprezentantul Thor Production Concept.

"A fost o perioada de pionierat. A fost o perioada de belsug de cereri si proiecte. A fost o perioada, in care furnizorii puteau sa refuze clientii. S-au terminat. Acum este perioada, in care pe piata se lupta din ce in ce mai putine firme. Insa, cei ce vor ramane, o vor face pe termen lung, si vor iesi mult intariti. Advertising a meritat, merita si va merita sa fie facut in Romania. Pentru ca romanii cumpara reclama. In tara noastra, reclama va fi multa vreme sufletul comertului", declara acesta.

 

Foarte importante raman in advertising orginalitatea si creativitatea, valori care trebuie sa se impuna inclusiv in sectorul de publicitate online, care are avantajul de a castiga teren, dar dezavantajul tendintei de apreciere a cantitatii, in defavoarea calitatii, ceea ce la un moment dat poate deveni suparator, considera reprezentantul firmei de publicitate.

 

Cum va fi anul 2011 in advertisign? "Dificil din multe puncte de vedere si foarte greu previzibil", spune Alain Costea.

 

"Cred ca va fi un echilibru (vor intra in faliment mai multe firme, altele se vor gasi in insolventa, increderea intre jucatorii de pe piata va fi si mai subreda, in acelasi timp, va creste cererea de advertising, atat din partea firmelor mari cat si a celor mici). 2011, 2012 vor fi ani in care piata se va mai aseza, iar jucatorii vor fi mai constienti de ceea ce fac sau ar trebui sa faca", conchide acesta.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.cossette.com 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online