Promovare afaceri, publicare comunicate de presa
Promovare firme, servicii si produse prin articole, publicitate online evenimente


![]() |
ARTICOLE |
|
In ultimii ani cam tot mediul business s-a mutat online. Fie ca ai un magazin in care vinzi haine, furnizezi servicii de curatenie sau asamblezi mobila, daca vrei sa fii relevant, trebuie sa fii online. Problema este ca odata ce ai intrat in jocul pozitiilor pe Google si in competitia cu zeci de alte firme la fel ca a ta, ajungi la concluzia ca online-ul nu este chiar atat de usor. Pentru a putea razbi si pentru a putea atrage clienti din acest mediu, trebuie, in primul rand, sa il intelegi.
Priveste-ti afacerea online ca pe o constructie!
Un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa iti privesti afacerea ca pe o constructie, cu 4 stalpi de sustinere: Google, retelele de socializare, site-ul si continutul pe care il ai pe site.
Google. Este motorul de cautare in care toata lumea isi doreste sa fie pe primele pozitii. Din pacate, prima pagina afisata in urma unei cautari are doar 10 pozitii, iar numarul competitorilor poate sa ajunga si la cateva mii in anumite domenii. Prezenta in cele 10 pozitii asigura, aproape fara niciun fel de dubiu, vanzari. Tocmai de aceea, unul dintre cele mai mari eforturi pe car trebuie sa le faci este sa convingi motorul de cautare ca merita sa fii pe primele pozitii, iar acest lucru nu este tocmai usor. Conform specialistilor de la www.whitead-media.ro, cea mai buna optiune pe care o ai este sa angajezi o firma specializata in SEO, care poate sa faca o analiza competenta, are surse pentru a publica advertoriale SEO si are sanse mult mai mari de reusita decat ai avea-o tu, incercand sa te promovezi in regim propriu.
Retele de socializare. Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest sau chiar Youtube. Toate pot fi considerate retele de socializare, in conditiile in care creaza legaturi intre oameni. Acolo unde sunt oameni, firmele se pot promova cu usurinta, asadar, un al doilea stalp al constructiei este prezenta pe retele de socializare. Cu cat esti mai activ pe toate retelele, dar mai ales pe Facebook si Instagram, cu atat este mai bine.
Site-ul companiei. Evident, site-ul conteaza foarte mult. Acesta trebuie sa fie bine optimizat din punct de vedere SEO, sa arate bine si sa fie usor de folosit. Totusi, este aproape irelevant daca alaturi de site nu exista si ceilalti stalpi.
Continutul de pe site. Nu in ultimul rand, conteaza continutul de pe site. Oricat de multa promovare ai avea si oricat de prezent ai fi pe retelele de socializare, continutul este cel care este consumat de potentialii tai clienti. Tocmai de aceea, trebuie sa aiba o calitate superioara si sa ofere raspunsuri.
Daca reusesti sa controlezi aceste patru elemente, succesul in mediul online este asigurat. Este adevarat ca nu este usor si nici ieftin, insa exista cateva reguli de conduita in online care te ajuta sa iti atingi scopul. Respecta-le si vei putea razbi pe o piata atat de aglomerata precum cea din mediul online.
![]() |
ARTICOLE |
|