Informatii articole

ARTICOLE

 

Cum scapam de spam in publicitatea online

Categorie: Articole > Media, publicitate
publicat: 14.02.2010

Folosim foarte des cuvantul "spam". Casutele de e-mail ne sunt invadate cu mesaje de tip spam. Cu totii stim in mare ce inseamna, dar cea mai mare parte dintre noi nu are cunostinta de cum putem scapa de ele sau cum sa proceam pentru a nu le genera la randul nostru.

 

Definitiile sunt tehnice si diverse. In traducere insa, "spam" este un mesaj nesolicitat sau nedorit transmis in masa unui numar mare de utilizatori.

 

Avem si o lege in acest sens, pe care in cel mai bun caz, multi am citit-o intr-o dunga, probabil si pentru ca nicio reglementare de acolo nu include cuvantul "spam".

 

Legea 365/2002 privind comertul electronic stabileste insa o regula clara: nu pot fi trimise mesaje comerciale prin e-mail dacă ele nu au fost solicitate. Aceasta presupune ca pentru transmiterea de orice oferte promoţionale (reduceri, premii şi cadouri), competitii si jocuri promotionale trebuie sa existe un acord al destinatarului in sensul ca doreste sa primeasca aceste informatii.

 

Legea mai spune ca toate comunicarile comerciale trebuie sa cuprinde obligatoriu datele de identificare ale persoanei in numele careia au fost facute (numele sau denumirea completă, codul numeric personal sau codul unic de înregistrare, după caz, domiciliul sau sediul, numerele de telefon şi fax, adresa de poştă electronică), iar subiectul mesajelor transmise trebuie sa contina cuvantul "publicitate".

 

Raspunsul care va fi primit trebuie sa contina obligatoriu mentiunea "accept" si sa provina din casuta de e-mail a persoanei careia i-a fost cerut acordul.

 

Legea exista, realitatea demonstreaza insa ca este vorba de o alta lege nerespectata. Dovada stau milioanele de newslettere, de comunicari, de comunicate si de oferte publicitate care ajung inevitabil in casuta "trash".

 

De ce este bine sa facem cum zice cartea? Pentru ca, inca de la inceput, intr-un parteneriat trebuie sa demonstram ca ne respectam unii pe altii, pentru ca nu poti incepe o afacere bazata pe 'spam", pentru ca evitam sanctiunile civile si contraventionale, drumurile in instanta (in cazul in care cineva se va supara atat de tare incat va recurge la actiunea in justitie) si ramanem cu un contract de furnizare de servicii informatice valabil.

 

Ce se intampla daca nu respectam cartea? Toate lucrurile rele de mai sus care trebuie evitate. Mediul online este pretentios, impune reguli si nu admite scuze. Respectul se castiga inca de la inceput, chiar daca aceasta presupune sa fim altfel decat ceilalti.

 

Echipa Promoafaceri

 



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online