Informatii articole

ARTICOLE

 

Promovare la Expo Shanghai 2010: Romania da 5 mil. euro in oportunitati economice si imagine


Promovare la Expo Shanghai 2010: Romania da 5 mil. euro in oportunitati economice si imagineCategorie : Articole > Media, publicitate
publicat pe : 20.03.2010

 

Romania se pregateste pentru cea mai mare expozitie mondiala - Shanghai 2010 -, actiunile de promovare fiind rezultatul unui efort financiar de cinci milioane de euro, aproximativ jumatate din suma fiind alocata pentru construirea Pavilionului Romanesc.

 

Timp de sase luni, Romania va incerca sa impresioneze vizitatorii si ceilalti expozanti - care vor reprezenta aproximativ 200 de tari - si sa-si promoveze o imagine cat mai buna, prin actiuni economice, culturale, „udate" cu celebrele vinuri romanesti. Scopul este atat acela de a arata ce are tara noastra mai bun din punct de vedere cultural si economic, in vederea atragerii de parteneriate si de investitii straine in Romania. In acest context, Ministerul Afacerilor Externe urmareste participarea unui numar cat mai mare de companii romanesti la expozitia de la Shanghai.

 

Importanta participarii Romaniei la Shanghai este cu atat mai mare cu cat este o premiera participarea Uniunii Europene la o expozitie in afara granitelor sale, cu un stand propriu. Provocarea este cu atat mai mare cu cat planul de promovare gandit de Romania a trebuit sa sa incadreze pe tema aleasa „Un oras mai bun, O viata mai buna". Aceasta este dezvoltata in subtemele: "Blending of multiple cultures in the city" (Amestecul multicultural in oras), "Prosperity of urban economy" (Prosperitatea economiei urbane), "Innovation of science and technology in the city" (Inovatia sttiintei si tehnologiei in oras), "Promotion of harmonious urban communities" (Promovarea unor comunitati urbane armonioase) si "Interaction between the city and the country side" (Interactiunea oras-sat).

 

Tarii noastre i-a fost atribuit un spatiu de 2000 m2, aflat in Zona C - Zona Europa, America, Africa. Tarile vecine sunt Croatia, Austria, Luxemburg si Olanda. Pavilionul Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Shanghai din 2010 este structurat in jurul conceptului "Orasul Verde" (Greenopolis), iar designul arhitectural a fost transpus de specialistii de la SC M&C Strategy Development SRL sub forma unui mar. Simbolul marului a fost ales deoarece inseamna sanatate, cunoastere, prospetime, tentatie, eternitate, regenerare, sustine Ministerul Afacerilor Externe. Marul este sectionat in doua volume: ,,corpul principal" din care se desprinde o felie - ,,corpul secundar". Designul arhitectural interior propune spatii generoase multifunctionale, dispuse pe cinci nivele.

 

Pavilionul expozitional al Romaniei este o constructie impresionanta, moderna si originala, care va cuprinde zone indoor si outdoor, spatii multifunctionale, inclusiv studiouri virtuale, destinate reprezentatiilor culturale, multimedia, dar si evenimentelor si conferintelor pe teme economice. Constructia permite desfasurarea a diferitelor activitati de promovare a imaginii Romaniei, de la evenimente culturale (muzica, film, dans, teatru, traditii) sau expozitii de arta, design, evenimente multimedia pana la seminarii si conferinte destinate dezvoltarii schimburilor economice, stiintifice, turistice etc.

 

In cadrul Pavilionului va fi organizat spatiul expozitional principal, dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica în peisajul european si un spatiu dedicat evenimentelor culturale (scena) care va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna. De asemenea, Pavilionul va include sala de conferinte care va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica, dar si un restaurant cu specific romanesc.

 

Pe durata expozitiei mondiale fiecareia dintre tarile participante îi este alocata o Zi Nationala, care se constituie în cel mai important moment cultural al prezentei nationale la expozitia mondiala. Ziua Romaniei la Expo Sganghai 2010 va fi celebrata in 29 iulie (data la care se celebreaza si Ziua Imnului National al Romaniei). Ziua Romaniei la expozitia mondiala va fi marcata printr-un program amplu, care va cuprinde ceremonia oficiala, evenimente culturale, forum economic si receptie.

 

Ministerul Afacerilor Extene considera ca participarea Romaniei la Shanghai 2010 reprezinta cel mai important eveniment de promovare în Republica Populara Chineza de dupa anul 1990.  In acest context, programul de promovare pe parcursul celor sase luni a fost pregatit din timp, fiind gandit pe trei directii: pe perioade scurte, medii si lungi. Activitatile de promovare pe termen scurt vor fi tematice si vor dura o saptamana. Structura de principiu include organizarea de seminarii de afaceri, prezentarea de produse si degustarea de produse.

 

Astfel, intre 29 aprilie si 7 mai vor avea loc actiuni de atragere de investitii chineze in Romania prin organizare de forumuri economice, iar intre 28 mai si 3 iunie, vizitatorii se vor putea delecta la expozitie de vinuri romanesti degustand cateva dintre licorile premiate la diverse manifestari internationale.

 

In perioada 21 - 27 iunie va fi organizata o mini- expozitie tehnica, iar intre 9 si 15 iulie vor avea loc prezentari de moda.

 

Expozitia generala organizata cu ocazia Zilei Romaniei va avea loc in perioada 26 iulie - 7 august cand se vor desfasura diverse seminarii economice.

 

In saptamana 30 august - 5 septembrie Pavilionul romanesc va gazdui o expozitie de produse si servicii IT, iar intre 10 si 18 septembrie se vor desfasura, de asemenea, seminarii economice si degustari de vin, ca actiuni de promovare a exportului romanesc.

 

Activitatile de promovare pe termen mediu si lung vor include distribuire de materiale promotionale, prezentari de videoclipuri de publicitate pe monitoarele dispuse în restaurant, distribuire de produse/articole specifice companiilor cu activitati în domeniul textilelor si confectiilor, industriei alimentare.

 

 

De asemenea, vor fi afisate denumirile si siglele companiilor partenere Diviziei Expozitii Mondiale pe bannere publicitare dispuse în spatiul expozitional rezervat Romaniei, precum si pe site-ul web al Pavilionului Romania care va functiona pe întreaga perioada a Expozitiei Mondiale. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cheltuielile impuse de participarea la activitatile economice vor fi suportate de catre participanti.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online