Informatii articole

ARTICOLE

 

Publicitatea stradala, o afacere din ce in ce mai politica?


Publicitatea stradala, o afacere din ce in ce mai politica?Categorie : Articole > Media, publicitate
publicat pe : 20.01.2011

Publicitatea stradala a primit gir oficial, cel putin la nivel de Bucuresti, de a se misca dupa regulile dictate de majoritatea politica.

 

Consilierii din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) au votat in 20 ianuarie un proiect de Regulament de publicitate locala, caruia i-au adus un amendament care schimba regulile jocului de pana acum: licitatiile pentru amplasamentele panourilor publicitare vor fi aprobate, obligatoriu, de CGMB.

 

Discutia din sedinta consilierilor generali a fost, in aparenta, una de punere in acord a unui regulament local cu o hotarare de Guvern, din 23 decembrie 2010, care stabilea cadrul general pentru publicitatea stradala.

 

Atunci, s-a decis ca pana la 1 mai 2011, toate formele de publicitate sa fie in conformitate cu noile reglementari, iar autoritatile locale sa demareze organizarea de licitatii pentru amplasamentele destinate mijloacelor de publicitate.

 

In sedinta CGMB - la care au participat doar consilierii PDL si ai PRM - s-a votat aplicarea acestei prevederi, dar intr-o forma extinsa a prerogativelor. Astfel, potrivit amendamentului adoptat, licitatiile organizate de Primaria Bucuresti pentru stabilirea amplasamentelor trebuie aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

 

Regula va urma, asadar, modelul aplicat in cazul aprobarii Planurilor Urbanistice Zonale. Este inutil de reamintit cate dispute au fost generate, in problematica aprobarii PUZ-urilor, mai ales de coloratura voturilor consilierilor locali si de cea a conturilor beneficiarilor.

 

Acesta este si motivul pentru care primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat deja ca va ataca in instanta acest Regulament aprobat cu amendamente. Nu este de ignorat nici faptul ca, in 2012 se vor organiza alegeri parlamentare si locale, iar o cota grasa a fondurilor se va indrepta spre publicitate, in special cea de tip outdoor. Pe langa clasicele dispute si acuze legate de folosirea banului public in organizarea si derularea campaniilor electorale, va mai aparea una: cum se vor imparti amplasamentele in CGMB.

 

Ce alte amendamente s-au mai votat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti

 

Unul dintre amendamentele aduse proiectului de regulament de publicitate locala in Capitala prevede ca angajatii Primariei Capitalei sa ceara studii de amplasament privind numarul si dimensiunea reclamei. Cei care vor dori sa amplaseze mijloace de publicitate in Bucuresti va trebui sa-si procure caiete de sarcini in care vor fi trecute toate conditiile pentru amplasarea acestor mijloace de publicitate.

 

Directia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din PMB va organiza licitatiile in baza unor studii de amplasament privind numarul si dimensiunile constructiilor publicitare, dar si distantele dintre panourile publicitare.

 

Un alt amendament, criticat de primarul Sorin Oprescu, permite amplasarea reclamelor publicitare in centrul Capitalei.

 

Potrivit noului regulament, va fi interzisa amplasarea reclamelor publicitare pe monumente sau pe cladirile monumente istorice, precum si pe imobilele in care functioneaza institutiile publice. In cazul reclamelor care urmeaza sa fie amplasate in zona drumurilor publice, licitantul trebuie sa obtina avizul Comisiei Tehnice de circulatie din cadrul municipalitatii.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: ziare.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online