Informatii articole

ARTICOLE

 

Restaurantul "Maria" la Expo Shanghai - afacere cu sarmale, dar cu obligatii si taxe multiple


Restaurantul "Maria" la Expo Shanghai - afacere cu sarmale, dar cu obligatii si taxe multipleCategorie : Articole > Media, publicitate
publicat pe : 24.07.2010

Sarmalutele romanesti au atras, zilnic, sute de vizitatori la Expo Shanghai 2010, bucatarii restaurantului "Maria" din Pavilionul Romaniei pregatind in fiecare zi aproximativ 200 de portii. La mare cautare au fost si micii, dar nici ciorba nu a fost de lepadat, vizitatorii chinezi declarandu-se incantati de aroma de leustean proaspat.

 

Meniul cu care restaurantul "Maria" a readus clienti in luna iulie, la Pavilionul Romaniei de la Shanghai (China) a mai inclus supa de perisoare, salata de vinete, cotlete de miel cu rozmarin, friptura de vita.

 

Bucatarii romani prezenti la evenimentul international care se desfasoara pana la finele lunii octombrie sustin ca nu au probleme cu asigurarea ingredientelor, dificila fiind doar gasirea cimbrului pe piata din China. Acesta este adus insa din tara.

 

Conditia asigurarii de ingrediente proaspete, zilnic, a fost clar prevazuta in contractul incheiat cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care, inainte de inceperea Expo Shanghai, a organizat o licitatie pentru desemnarea operatorului economic care sa reprezinte Romania.

 

Acesta s-a mai obligat sa asigure o selectie de vinuri, sortimente de bere si de alte bauturi traditionale, dar si un meniu reprezentativ pentru gastronomia romaneasca. Meniul este tiparit atat in limba chineza, cat si in engleza si contine text si imagini color, el fiind stabilit, ca si preturile, de comun acord cu MAE.

 

Operatorul economic s-a obligat sa se ocupe personal de aprovizionarea si functionarea restaurantului, dar si sa suporte plata produselor si a ingredientelor folosite pentru prepararea mancarii, a cotizatiilor si taxelor solicitate de organizatori (redeventa in procent de 6% din venituri), precum si a tuturor obligatiilor fiscale impuse de legea incidenta din RP Chineza.

 

In contrapartida, MAE primeste de la operatorul economic selectat 10% din valoarea totala a incasarilor facturate nete. Alte cheltuieli suportate si asumate prin contract sunt cele de asigurare, pentru plata angajatilor, pentru spatiul de depozitare, pentru curatenie, pentru evacuarea resturilor menajere si a gunoiului.

 

Pentru a fi prezent la Shanghai, operatorul economic a trebuit sa demonstreze o experienta in prestarea de servicii de restaurant sau similare de minim 3 ani, precum si realizarea unei cifre medii de afaceri in ultimii trei ani de minim 500.000 de euro.

 

Ca si organizare si management, operatorul economic a trebuit sa faca dovada existentei unui personal angajat de specialitate in domeniu, respectiv a unui manager pentru igiena alimentelor, autorizat corespunzator in acest sens, cu experienta de minim trei ani, a unor ajutori de bucatar, a unui sef de sala si a unui casier, a unor chelneri, barmani, dar si a personalului responsabil cu igienizarea si curatenia bucatariei si a restaurantului. Evident, si-a adus de acasa vesela (tacamuri, farfurii, pahare etc.), cratitele, oalele si tigaile.

 

Pe perioada prezentei la Shanghai, operatorul economic desemnat nu are voie sa-si foloseasca marca, logo, panouri publicitare, tapiserii, obiecte de decor din restaurant. Din acest motiv, resturantul se numeste simplu: "Maria'.

 

De altfel, nici MAE nu a facut public numele firmei care a castigat aceasta licitatie a carei documentatie este prezentata pe site-ul institutiei.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.romaniaexpo2010.ro

 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online