Informatii articole

ARTICOLE

 

Serviciile audio/video la Expo Shanghai, atribuite Stage Expert SRL pentru 4,6 mil lei


Serviciile audio/video la Expo Shanghai, atribuite Stage Expert SRL pentru 4,6 mil leiCategorie : Articole > Media, publicitate
publicat pe : 02.05.2010

Serviciile video, audio, de promovare si de informare pentru reprezentarea Romaniei la Expo Shanghai 2010 au fost incredintate pentru 4.648.982,25 lei fara TVA firmei Stage Expert SRL, al carei nume a fost vehiculat intr-o ancheta parlamentara privind un program al Ministerului Turismului.

 

Contractul de achizitie publica a fost atribuit SC Stage Expert SRL de Ministerul Afacerilor Externe in urma unei licitatii deschise, anuntul de participare fiind facut public in decembrie 2009, iar cel de atribuire trei luni mai tarziu.

 

Contractul vizeaza acordarea de servicii pentru realizarea unui sistem integrat de echipamente audio/video/lumini/multimedia, transport, operare si service, creatie si productie materiale audio/video/multimedia pentru dotarea pavilionului Romaniei la Expo 2010, Shanghai, China.

 

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mic, Stage Expert concurand pentru castigarea acestui contract cu o singura firma. Valoarea contractului, care nu poate fi subcontractat, a fost stabilita initial la 4.945.000 lei fara TVA, in final ajungand la 4.648.982,25 lei fara TVA.

 

Numele firmei Stage Expert SRL a fost vehiculat in legatura cu ancheta parlamentara vizand cheltuielie facute de Ministerul Turismului prin programul "Lumina la malul Marii" din 2009.

 

SC Stage Expert SRL a fost una din cele patru firme implicate in procedura de achizitie pentru programul "Lumina la malul marii" al Ministerului Turismului.

 

Firma a fost descalificata de minister pe motiv ca oferta pe care a depus-o nu cuprindea cheltuielile de cazare si transport pentru artistii care ar fi urmat sa participe la evenimentele din programul "Lumina la malul marii". Raymond Manu, director si administrator delegat al firmei Stage Expert, a recunoscut in fata Comisiei parlamentare de ancheta ca oferta cu care s-a prezentat la licitatie a fost incompleta.

 

Firma a fost chemata la audieri din cauza suspiciunilor ca s-ar fi prezentat la licitatie doar "de ochii lumii", stiind ca, neavand calculate costurile cu care ar fi organizat evenimentul, urma sa fie exclusa din start. Deputatii au vrut sa afle daca firma Stage Expert s-a prezentat la aceasta selectie de oferte in ideea de a fi descalificata si de a lasa sa castige firma Mediapro Pictures.

 

De altfel, Raymond Manu spunea atunci ca firma sa nu a depus contestatie la decizia Ministerului Turismului de a o descalifica, deoarece este adevarat ca nu a avut "normal ce trebuia" si ca nu a indeplinit obiectivele caietului de sarcini. De altfel, Raymond Manu spunea atunci ca nici nu stia ca Mediapro Pictures va participa la licitatie. "Media Pro Pictures este extrem de solida si are in spate un grup foarte puternic si pot sa faca o astfel de oferta intr-un timp scurt. Noi suntem o firma de zece ori mai mica", a spus atunci Raymond Manu.

 

Adriana Saftoiu, membru al Comisiei remarca insa: "Daca ne uitam in oferta firmei castigatoare, MediaPro Pictures, nici ei nu au trecut defalcat cheltuielile de cazare si transport pentru artisti. Au trecuta, ca si firma Stage Expert, o valoare totala".

 

Reprezentantul Stage Expert spunea insa ca a primit in 31 martie 2009 un e-mail de la Asociatia Nationala a Organizatorilor profesionisti de conferinte si expozitii (asociatie care cuprinde peste 80 de companii, n.r.) cu privire la o selectie de oferte in vederea organizarii unor evenimente la Mangalia si in statiunea Mamaia. "Deoarece termenul pana la care puteam depune oferta a fost foarte scurt, respectiv 1 aprilie, oferta financiara si cea tehnica au avut unele lipsuri", a declarat la audierile de la comisie Manu Raymond.

 

Echipa Promoafaceri


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Cum razbesti pe piața din ce în ce mai aglomerata din online?
book Canapele extensibile si coltare pe site-ul de mobila si decoratiuni Decostores
book Fotograf profesionist pentru nunta
book Peste 150 de geci barbati Ralph Lauren originale pe ShopAlert
book Decostores va ofera mobila si biblioteci living vintage
book 5000 de carti la pret redus la Libris
book Un nou site de anunturi gratuite: tocma.ro
book In caz de probleme, sunati un Ghost Writer
book Cum alegi presa de calitate?
book Invitatiile pentru botez, cheia catre un eveniment de succes
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online