Informatii articole

ARTICOLE

 

Afacerea turbinelor din Parcul Eolian Mireasa: un an de licitatii, doua anulate pentru abateri


Afacerea turbinelor din Parcul Eolian Mireasa: un an de licitatii, doua anulate pentru abateriCategorie : Articole > Mediu, energie
publicat pe : 12.08.2010

Patru turbine eoliene de 2,5 MW vor fi achizionate de la o firma germana pentru Parcul Eolian Mireasa 2, judetul Constanta, atribuirea avand loc dupa un procedura sinuoasa care a durat aproape un an si in care primele doua licitatii au fost anulate pentru abateri grave legislative.

 

Achizitia apartine SC Eco Power Wind SRL. Firma si-a manifestat dorinta de achizitionare a celor patru turbine eoliene inca din 4 septembrie 2009. Atunci a fost publicat primul anunt de participare la licitatie. Aceasta a fost insa anulata in SEAP in 11 septembrie 2009.

 

Cel de-al doilea anunt de participare a fost publicat in 2 octombrie 2009. Si aceasta procedura a insa anulata in SEAP in 22 februarie 2010. Motivul anularii in ambele cazuri a fost "abateri grave de la prevederile legislative care afecteaza procedura de atribuire sau care fac imposibila incheierea contractului".

 

"Ca si observatii privind pocedura de licitatie de atunci s-a mentionat ca perioada de valabilitate a ofertei a expirat inainte de semnarea contractului iar ofertantul declarat castigator nu a raspuns solicitarii de prelungire a valabilitatii ofertei. Fiind singurul ofertant ce a depus documentatia, si singurul care s-a si calificat, prin ne-prelungirea valabilitatii ofertei incheierea contractului a fost imposibila", conform anuntului de anulare a celei de-a doua licitatii.

 

Al treilea anunt de participare a fost publicat in 17 martie 2010, iar anuntul de atribuire a fost facut in 12 august. Oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic a apartinut GE Wind Energy GmbH, din Salzbergen, Germania.

 

Cele patru turbine eoliene care vor fi instalate in Parcul Eolian Mireasa 2, satul Mireasa, comuna Targusor, judetul Constanta, vor fi achizionate cu 11.170.000 de euro, oferta inferioara celei estimate initial, de 14.500.000 de lei (fara TVA).

 

Banii vor fi alocati atat din bugetul propriu al SC Eco Power Wind SRL, cat si din finantare europeana prin programul FEDR. Cele patru turbine, cu putere de 2500 KW vor avea diametrul de 100 metri, cate trei pale, inaltime cu nacela - 104 metri, iar cea la ax rotitor - 100 metri, conform caietului de sarcini.

 

Rotatia rotorului va fi cuprinsa intre 6 si 16,5 rotatii pe minut. Viteza vantului la intrarea in productie va fi 3.5 m/s, cea a vantului la oprire de 25 m/s, iar cea a vantului la putere nominala de 12 m/s. Turbienele va trebui sa fie dotate cu sistem atenuator de vibratii a reductorului si a generatorului, iar nacela va fi izolata fonic.

 

Firma germana va trebui sa asigure o garantie de 24 de luni si mentenenanta timp de cinci ani.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.bihon.ro

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea
book Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectul
book Romania nu poate rezolva problema prafului. CE ne poate reclama la Curtea de Justitie a UE
book Resursele de apa din Romania, printre cele mai reduse din Europa, cerinta de apa in scadere
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online