Informatii articole

ARTICOLE

 

Brasov, primul oras digital din tara prin folosirea energiei inteligente de tip smart grid

Brasov, primul oras digital din tara prin folosirea energiei inteligente de tip smart gridCategorie: Articole > Mediu, energie
publicat: 18.11.2010

Primul proiect privind folosirea energiei inteligente de tip smart grid va fi implementat la Brasov, in Centrul Istoric.

 

Proiectul, dezvoltat de compania Flashnet in colaborare cu Electrica SA, este o masura inovativa pentru economisirea energiei. Investitiile necesare pentru dezvoltarea lui s-au ridicat la aproximativ 5,7 milioane de euro.

 

Proiectul - pilot va fi implementat in Centrul Istoric al orasului Brasov, intr-un perimetru constituit din sapte puncte de transformare. Provocarea este cu atat mai mare cu cat zona aleasa este una dificila din cauza retelei de distributie a energiei electrice invechite. 

 

Potrivit reprezentantilor Electrica Distributie Transilvania Sud, Brasovul va fi astfel, primul oras digital din tara. Conceptul smart grid foloseste un sistem bidirectional de comunicatie pe suportul cablurilor electrice existente, adica nu presupune inlocuirea retelei existente fiindca incorporeaza atat elemente traditionale, cat si unele de generatie noua.

 

Reteaua va fi capabila sa gestioneze propriile surse de producere a energiei electrice. Reteaua inteligenta livreaza electricitate de la furnizori la consumatori folosind tehnologie digitala cu comunicare pe doua cai pentru a controla electrocasnicele din locuinte cu scopul de a economisi energie, de a reduce costurile si de a creste fiabilitatea si transparenta serviciilor.

 

Proiectul este considerat un "internet al energiei" deoarece pune la dispozitia consumatorului informatii in timp real despre necesarul de energie din fiecare moment. Solutia face posibil transportul de date din orice punct al retelei catre dispeceratul central si are ca obiective cresterea calitatii serviciilor, reducerea pierderilor in retea si asigurarea unei infrastructuri pentru sistemele de telemetrie.

 

Tehnologia combina elemente de software menite sa imbunatateasca semnificativ functionarea sistemului electric actual, oferind in acelasi timp si posibilitatea modernizarii ulterioare.

 

Proiectul pilot de la Brasov include reteaua de comunicatii de date prin cablurile de medie tensiune, analiza online a parametrilor de joasa tensiune si punctele de transformare, sistemul de telemetrie tip PRIME, softul de monitorizare si alertare a dispeceratului, sistemul de monitorizare video, controlul accesului in punctele de transformare si senzorii de incendiu, inundatie, temperatura, umiditate si miscare. 


Ministrul Economiei, Ion Ariton, a semnat, saptamana trecuta, un ordin de ministru prin care a aprobat planul de actiune care vizeaza introducerea retelelor electrice inteligente (smart grid) in Romania.

 

Uniunea Europeana a alocat suma de 4,2 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a retelelor smart grid.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: mediu-curat.roPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Hidrogelul minune: polietilenglicolul absoarbe apă chiar și la temperaturi ridicate, aducând speranță
book Strategii eficiente în amplasarea stațiilor de încărcare EV pentru rețele electrice durabile
book Franța reia dezbaterea privind reînnoirea nucleară, în contextul tensiunilor din Ucraina și al nevoii de independență energetică
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online