Informatii articole

ARTICOLE

 

Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea

Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din CoreeaCategorie: Articole > Mediu, energie
publicat: 02.06.2012

Biodiversitatea Deltei Dunarii, reflectata prin cele trei componente – apa, aer, pamant – este tema prezentata de Romania, la expozitia internationala de la Yeosu din Coreea. La eveniment participa 104 tari, iar organizatorii EXPO estimeaza peste 8 milioane de vizitatori pana in 12 august, cand evenimentul se va incheia.

 

In cadrul Pavilionului Romaniei, vizitatorii au posibilitatea sa obtina interactiv informatii despre oportunitatile turistice, economice si culturale oferite de tara noastra, care sunt prezentate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie.

 

Aplicatiile kinect permit vizitatorului sa descopere si sa interactioneze cu dansul, muzica si portul popular specifice Deltei Dunarii, cu olaritul si mestesugurile traditionale romanesti. Prin intermediul displayul-ui 3D, pot fi urmarite imagini filmate in Delta Dunarii si in zona Dobrogeana.

 

Pavilionul Romaniei, inaugurat in prima zi a evenimentului - 12 mai – este realizat dupa un concept al arhitectului Andrei Mihailescu.

 

Care este structura pavilionului

 

La parterul pavilionului, vizitatorii pot afla totul despre biodiversitatea Deltei Dunarii, spatiul fiind impartit in 3 zone care reflecta cele trei medii care sustin viata: apa, aer si pamant.

 

Zona Apa este reprezentata de un simbol unic, farul, care marcheaza prezenta omului in apropierea apei, a deltei si a marii.

 

In zona Pamant, vizitatorii pot descoperi fauna si flora din Delta Dunarii, zona fiind reprezentata de copacul vietii. Aici se regasesc elemente simbolistice care ajuta la descoperirea celor mai interesante specii ale deltei. Copacul vietii se continua la mezanin, unde vizitatorii afla despre etnodiversitatea Deltei si a spatiului dobrogean.

 

Zona Aer este simbolizata de o sfera transparenta, situata chiar langa copacul vietii. In aceasta zona, vizitatorii descopera o gama variata de specii de pasari rare, si unele chiar unice, pe care Delta le gazduieste.

 

In zona mezanin, vizitatorii afla totul despre fascinantul univers uman atat din zona multifunctionala cat si din zona informationala.

 

In zona multifunctionala, vizitatorii se pot conecta la habitatul autohton al Deltei Dunarii cu ajutorul echipamentelor tehnologice performante. In aceasta zona se regasesc informatii esentiale despre obiceiurile romanesti din Delta si se pot vedea obiecte de vestimentatie treaditionala si obiecte decorative din colectia Muzeului Etnografiei.

 

Zona informationala are forma unei biblioteci sau sala de lectura digitala. Aici se gasesc informatii complete despre Delta Dunarii, multiculturalitatea si etniile din Delta, cat si despre diversitatea spatiului dobrogean.

 

Preparatele traditionale, foarte apreciate de coreeni

 

Pentru ca una dintre traditiile cu care Romania se mandreste este traditia culinara, in cadrul pavilionului vizitatorii au ocazia sa deguste preparate traditionale romanesti, foarte apreciate de catre publicul coreean.

 

De asemenea, restaurantul cu specific traditional romanesc din cadrul Pavilionului Romaniei la Expo Yeosu a primit la sfarsitul acestei saptamani un numar record de oaspeti - peste 600 de persoane pe zi - care au ales sa deguste preparatele traditionale din diferite zone ale tarii.

 

Expozitia se desfasoara pe o suprafata de 25 ha. in zona portului New Port, Yeosu, situat in centrul capatului de sud al Peninsulei Coreea.

 

Tema expozitiei de anul acesta este “The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities” si este dezvoltata in trei subteme: "Coastal Development and Preservation", "New Resource Tehnology" si "Creative Maritime Activities".

 

Echipa Promoafaceri.com

Foto www.royeosu.roPublicitatea ta!
publicitate


Informatii articole
articole din aceeasi categorie:
book Hidrogelul minune: polietilenglicolul absoarbe apă chiar și la temperaturi ridicate, aducând speranță
book Strategii eficiente în amplasarea stațiilor de încărcare EV pentru rețele electrice durabile
book Franța reia dezbaterea privind reînnoirea nucleară, în contextul tensiunilor din Ucraina și al nevoii de independență energetică
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectul
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online