Informatii articole

ARTICOLE

 

Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectul


Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectulCategorie : Articole > Mediu, energie
publicat pe : 10.02.2012

Promoafaceri.com sustine proiectul Young Reporters for the Environment (YRE) - Tineri reporteri pentru mediul inconjurator, care are ca scop cunoasterea problemelor de mediu, precum constientizarea si mediatizarea lor in mod inedit, de catre elevi, prin articole.

 

Sustinerea consta atat in postarea de informatii si promovarea online privind derularea proiectului, cat si a articolelor realizate de catre elevii participanti. Oferim astfel o sansa in plus pentru mediatizarea YRE, dar si pentru incurajarea elevilor, in acest demers indraznet.

 

Programul Young Reporters for the Environment (YRE) este initiat de Fundatia Mondiala de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE), in 1990. YRE functioneaza ca o agentie de presa internationala, specializata in realizarea si transmiterea informatiilor despre problemele mediului inconjurator din diferite comunitati de pe mapamond. In prezent, programul YRE este implementat in 24 de tari din intreaga lume: Canada, China, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Kazakhstan, Letonia, Macedonia, Malta, Muntenegru, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, SUA, Turcia si Tara Galilor (UK).

 

In Romania, programul YRE este coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), prin operatorul national Simona-Elena Folea.

 

Cui se adreseaza proiectul

 

Proiectul se adreseazǎ grupelor de elevi cu varste intre 13-19 ani (gimnaziu si liceu), coordonati de unul sau mai multe cadre didactice. Elevii, coordonati de profesorii lor, vor realiza investigatii de mediu si le vor publica online pe site-ul programului, www.youngreporters.org, sub forma de proiecte si, ulterior, articole / fotografii / scurte videoclipuri, cu scopul de a transmite rezultatele lor publicului larg.

 

Astfel, elevii isi pot dezvolta noi aptitudini si imbunatati cunostintele de mediu. Prin investigatia de mediu, elevii vor intelege mai bine problemele dezvoltarii durabile si vor deveni mai responsabili in actiunile lor. Participand la acest proiect, elevii au ocazia de a-si dezvolta abilitatile de comunicare, talentul de a scrie si de a se documenta, precum si de a lucra in echipa.

 

Pentru realizarea investigatiei, elevii pot face vizite pe teren sau la institutii, de unde pot prelua informatiile necesare. Spre exemplu, pot face analize privind nivelul de poluare in anumite zone ale orasului, la anumite ore, impreuna cu un specialist, pot studia cursul unui rau sau eroziunea tarmului sau pot realiza fotografii ce surprind probleme ale mediului din mediul local. Informatiile pot fi preluate de la Agentia pentru Protectia Mediului, Institutul de Metorologie si Hidrologie sau statia meteo din localitate, Directia Silvica, RADET, APANOVA, Institutul de Statistica, primarie sau prefectura.

 

Rezultatele cercetărilor se materializează sub forma unor articole, care vor fi aduse la cunoştinţa publicului printr-un mijloc mediatic local (revista şcolii, expoziţii, ziare, televiziune) si prin publicarea pe site-ul YRE.

 

Care sunt temele si criteriile de selectie

 

Pentru realizarea proiectului sau articolului lor, elevii au posibilitatea sa aleaga una din cele 8 teme YRE: biodiversitate, agricultura, litoral, orase, schimbari climatice, apa, deseuri, energie. Premiile se acorda pe 7 categorii: agricultura, orase, energie, zone de coasta, deseuri, apa si biodiversitate.

 

Juriul International YRE alege, in fiecare an, un numar de 8 articole (intre care un articol primeste titlul de Marele premiu) si 5 fotografii pentru a le premia. Articolele, fotografiile sau videoclipurile trebuie sa fie publicate pe site-ul www.youngreporters.org pana la data de 30 aprilie, doar astfel intrand in competitie. Operatorul national va selecta 3 articole si 5 fotografii din cele inscrise si le va transmite catre Juriul International pentru desemnarea castigatorilor.

 

In fiecare an, cele mai bune articole si fotografii din tarile participante sunt selectate si puse intr-o carte, o colectie internationala de articole (in limba engleza si in limba materna), fotografii si noutati nationale. Fiecare unitate scolara inscrisa in Programul Mondial Tineri Reporteri pentru Mediu primeste diploma de participare.

 

Cum se face inscrierea in YRE?

 

Pasul 1: Inainte de a se inscrie in programul YRE, elevii care doresc sa participe, impreuna cu un profesor coordonator, vor realiza o investigatie asupra unei probleme locale de mediu si vor propune solutii pentru rezolvarea acesteia.

 

Pasul 2: Pe baza investigatiei realizate, elevii vor realiza un material jurnalistic (de ex: articole, fotografii, scurte videoclipuri, comunicat radio) si il vor transmite unei audiente locale (ziarul / revista / site-ul sau radio-ul scolii, ziarul sau televiziunea locala).

 

Pasul 3: Inregistrarea pe site-ul www.youngreporters.org a proiectului - investigatie de mediu.

 

Pasul 4: Publicarea pe site-ul www.youngreporters.org a materialelor jurnalistice referitoare la proiect: articole / fotografii / scurte videoclipuri, cu scopul de a transmite rezultatele lor publicului larg.

 

Ziua Mondiala a Mediului

 

De Ziua Mondiala a Mediului - World Environment Day - United Nations Environment Programme (UNEP), celebrata la 5 iunie 2012, putem aduce cat mai aproape de oameni problemele de mediu, prin organizarea de mitinguri, concerte, concursuri, eforturi de reciclare - campanii de curatenie, plantare de copaci. 

 

Echipa Promoafaceri.com

Foto: www.promoafaceri.com


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea
book Romania nu poate rezolva problema prafului. CE ne poate reclama la Curtea de Justitie a UE
book Resursele de apa din Romania, printre cele mai reduse din Europa, cerinta de apa in scadere
book Neaplicarea legii energiei regenerabile ingroapa proiectul de 4 mld. euro de la Cernavoda
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online