Informatii articole

ARTICOLE

 

Propunere la Legea 220/2008, neaplicabila din lipsa de norme: Subventii pentru panouri solare


Propunere la Legea 220/2008, neaplicabila din lipsa de norme: Subventii pentru panouri solareCategorie : Articole > Mediu, energie
publicat pe : 17.10.2010

Persoanele fizice si juridice, precum si IMM-urile care vor investi in producerea de energie din surse regenerabile vor beneficia de subventii de pana la 60% din costuri, de reducere a TVA de la 24% la 14%, precum si de reducerea impozitului pe profit sau a celui pe locuinta, conform unei initiative legislative.

 

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 228/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie este in dezbatere publica pana in 13 decembrie. Initiativa legislativa are scopul de a aduce completari practice unei legi care, desi exista de doi ani, nu are inca norme de aplicare, ceea ce blocheaza investitiile in acest sector si ar putea atrage tarii noastre sanctiuni din partea Uniunii Europene.

 

Proiectele care intra sub incidenta acestei legi sunt cele care vizeaza reducerea costului energiei termice si a consumului de surse conventionale de energie prin utilizarea de surse regenerabile de energie, reabilitarea/realizarea de retele termice destinate transportului si distributiei energiei termice produse din surse regenerabile de energie si ameliorarea izolatiei termice a unor cladiri, care are ca rezultat reducerea consumului de energie termica pentru obtinerea acelorasi parametri termici.

 

Proiectul initiat de senatorul PNL de Buzau Marian Cristinel Bîgiu prevede introducerea unui capitol nou, referitor la facilitatile de care pot beneficia investitorii, persoane juridice si persoane fizice, care realizeaza proiecte destinate producerii de energie conform obiectivelor de mai sus.

 

Promoafaceri.com va prezinta prevederile acestui capitol nou introdus in legislatie, referitor la facilitatile pentru investitorii in proiecte utilizand surse regenerabile de energie:

 

- 25% din costul studiului de fezabilitate destinate investitiilor pentru producerea de energie termica si /sau apa calda menajera din surse regenerabile de energie cu conditia ca beneficiarul sa aiba un studiu de pre-fezabilitate aprobat de autoritatea in domeniul energiei. 

Acest stimulent este suportat din bugetul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

 

- subventionarea a maxim 60% din costul investitiei destinate achizitionarii instalatiilor pentru producere de energie termica din biomasa, biocombustibili sau pentru utilizarea energie geotermale din cadrul sistemelor centrale de incalzire, facilitate suportata in proportie de 75% din bugetul de stat, 15% din bugetul consiliilor judetene si 10% din bugetul comunitatilor locale.

 

- subventionarea a cel mult 60% din costul investitiei pentru achizitionarea de panouri solare pentru producerea de energie termica, destinata consumatorilor casnici (persoane fizice) si a cladirilor publice, inclusiv instalatiile aferente, facilitate suportata din bugetul Administratiei Fondului National de Mediu si din bugetul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

 

- garantarea de catre stat a cel putin 50% din valoarea imprumuturilor pe termen mediu sau lung (de cel mult 20 de ani) luate de catre persoane fizice in vederea achizitionarii instalatiilor/echipamentelor ce utilizeaza surse regenerabile de energie in producerea de energie termica si/sau apa calda menajera.

 

- deducere din impozitul pe profit a 25% din costurile aferente investitiilor in proiecte de utilizare a surselor regenerabile de energie in vederea producerii de energie termica si/sau apa calda menajera, pentru societatile comerciale cu activitate productiva, societatile comerciale cu activitate de turism si IMM-uri.

 

- reducerea TVA de la 24% la 14% pentru persoanele fizice care achizioneaza echipamentele ce utilizeaza surse regenerabile de energie in scopul producerii de energie termica si/sau apa calda menajera.

 

- reducerea cu cel mult 70% a impozitului pe locuinta pentru persoanele fizice care achizioneaza echipamente pentru ameliorarea izolatiei termice a unor cladiri, care are ca rezultat reducerea consumului de energie termica, precum si pentru investitii in instalatiile/echipamentele ce utilizeaza surse regenerabile de energie pentru producerea de energie termica si/sau apa calda menajera pentru propria locuinta.

 

-reducerea cu 50% a impozitului pe profit pentru investitori persoane juridice care realizeaza proiecte destinate producerii de energie regenerabila si care vor crea in cursul unui an calendaristic a cel putin 50 de locuri de munca.

 

Echipa Promoafaceri.com

 

Foto: www.cyclon.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii articole
Alte articole din aceeasi categorie:
book Bune practici pentru reciclare electrice – electronice in mod responsabil
book Alege un grup pompare de la Master Engineering pentru a putea pune in practica toate proiectele pentru asigurarea apei potabile
book Protejarea mediului inconjurator prin reciclare lemn
book Secol Impex recomanda folie polietilena de diferite tipuri
book KSK Clean - echipamente de curatenie
book Cea mai frumoasa fotografie din cosmos
book Delta Dunarii, prezentata prin aplicatii multimedia la Expozitia Internationala din Coreea
book Problemele de mediu, mediatizate de elevi prin programul YRE. Promoafaceri.com sustine proiectul
book Romania nu poate rezolva problema prafului. CE ne poate reclama la Curtea de Justitie a UE
book Resursele de apa din Romania, printre cele mai reduse din Europa, cerinta de apa in scadere
 
Informatii articole

ARTICOLE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online